Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Zenici odlična rukometna predstava u kojoj su ekipe Čelika i Žepča nadigravale jedna drugu, ali je Čelik zasluženo pobijedio rezultatom 43:28.

  • U prvom poluvremenu ravnopravna igra RK Čelika i RK Žepča (18:16 za Čelik)
  • Čelik u drugom poluvremenu ubacio u petu brzinu i slomio goste iz Žepča (Čelik postigao 25, a Žepče 12 golova)
  • Golgeter utakmice Aldin Begagić (11 pogodaka)

Utakmica četvrtog kola Prve lige FBiH RK Čelik – RK Žepče. Igrano u Sportskoj dvorani Bilmišće u Zenici. Gledalaca oko 100. Sudije: Borogovac i Beširović (Živinice). Delegat: Tijana Martinović (Doboj).
Isključenja: Čelik 8 minuta, Žepče 2 minuta. Sedmerci: Čelik 5 (2), Žepče 6 (4).

Tabla sa rezultatom utakmice RK Čelik-RK Žepče

Tabla sa rezultatom utakmice RK Čelik-RK Žepče

RK ČELIK: Haris Muhić (5 odbrana), Danijel Jurić (2), Eldar Mehić (5), Adnan Sumbuljević, Kenan Biogradlija (9), Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (11), Faris Mrako (4), Muamer Kaljić (8 odbrana jedan sedmerac), Ekrem Kobilica (2), Slaven Šijaković (7), Mario Filipović, Edin Gušić (3). Trener: Seldin Rizvanović.

RK ŽEPČE: Toni Knezović (2), Filip Ramljak (2), Damir Stanković, Krešimir Ramljak, Ante Dragićević (4), David Đerek (3), Franjo Ravnjak (3), Ante Klarić (1), Marko Džambo, Jakov Šumić, Slobodan Simić (10), Alan Mujkanović (3). Trener: Enver Barjaktarević.

RK Čelik vodio igru

U Zenici odlična rukometna predstava u kojoj su se ekipe nadigravale svih 60 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, tako da je na kraju poluvremena rezultat bio 18:16 za Čelik. U drugom poluvremenu Čelik je zaigrao bolje, brže i agresivnije, te ubacio u petu brzinu, tako da je sa plus dva gola razlike iz prvog dodao još plus 13 golova u drugom poluvremenu.
Iako je mlada ekipa Žepča odlično parirala Čeliku brzom igrom i brzim centrom, pokušavajući da Čeliku nametne svoj stil igre, iskusnija i bolja ekipa Čelika je zasluženo pobijedila visokim rezultatom 43:28. Samo u jednom trenutku tokom utakmice RK Žepče je uspjelo izjednačiti rezultat jer je čitavo vrijeme Čelik vodio igru.

Cijeli tim Čelika zaslužan za pobjedu

Cijeli tim Čelika je zaslužan za ovu pobjedu na putu ka prvom mjestu na tabeli. Golgeter tima i utakmice je Aldin Begagić (postigao 11 golova), Kenan Biogradlija je dodao 9, Slaven Šijaković 7, Eldar Mehić 5, a Faris Mrako 4 pogotka za Čelik, dok je za Žepče najviše golova postigao Slobodan Simić (10).
I dok se u napadu Čelik može pohvaliti sa visoka 43 zgoditka, odbrana je bila nešto lošiji dio tima, pa će trener Rizvanović do utakmice sa Krivajom u naredenom kolu u Zavidovićima više pažnje morati posvetiti upravo odbrani.

Tabla sa rezultatom utakmice RK Čelik-RK Žepče

Utakmica RK Čelik vs RK Žepče u znaku nadigravanja i pobjede Čelika

Sve u svemu, bila je to veoma dobra utakmica, zanimljiva za rukometne sladokusce i sa tri nova uknjižena boda za RK Čelik.

U narednom kolu protiv Krivaje

”Odmah po završetku utakmice sa Žepčom sve naše misli su upućene sljedećem 5. kolu i derbiju ove jeseni protiv RK Krivaje u Zavidovićima. Znamo da zbog gromoglasne publike i domaćeg terena Krivaja ima prednost, ali mi trenutno imamo bolji tim od Krivaje i u direktnom sudaru s njima želimo i očekujemo sve najbolje”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Utakmica sa Krivajom igra se narednog vikenda u Zavidovićima ili Žepču. Nakon 4. kola Krivaja je prva na tabeli, ima tri boda više ali i utakmicu više od Čelika. Čelik je nakon 4. kola zauzeo drugu poziciju na tabeli sa velikom željom nabrijanih igrača Čelika da sruše Krivaju i zauzmu poziciju broj 1 na tabeli.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!