Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Seldin Rizvanović (ponovo) je izabran za Šefa stručnog štaba RK Čelika, nakon bolesti Nermina Gušića

Umjesto Nermina Gušića koji je završio u hitnoj pomoći nakon stresa u utakmici s Kaknjem, Upravni odbor je ponovo imenovao Rizvanovića

Dosadašnji Šef stručnog štaba RK Čelika Nermin Gušić je, kako sam kaže, ”najviše zbog drastičnih sudijskih odluka u utakmici RK Čelik – RK Kakanj sudijskog para Alen Kadić (Zavidovići) i Mirza Memić (Gračanica)” koje su ga izuzetno iziritirale i nervirale, nakon utakmice doživio nervni šok i završio kod ljekara u Hitnoj pomoći Zenica.

Preporuka ljekara Gušiću je, nakon detaljnih pretraga, mirovanje, da se ne izlaže novim stresovima, zbog čega je on onemogućen da i dalje vodi ekipu Čelika. Zato je Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik na svojoj današnjoj sjednici, (ponovo) za Šefa Stručnog štaba imenovao sportskog direktora Kluba, prof. Seldina Rizvanovića.

Upravni odbor se zahvaljuje Nerminu Gušiću na dosadašnjem vođenju ekipe i želi mu brzi oporavak.

Rizvanović održao prvi trening

Rizvanović je već preuzeo vođenje ekipe i održao je i prvi trening, a prije toga se i obratio igračima:

”Iskreno mi žao zbog ovog što se desilo Gušiću i želim mu brz oporavak”! Ali mi moramo nastaviti sa radom, sa još većim entuzijazmom, radom, borbenosti… Od vas tražim maksimum i na trenizima i na utakmicama, da bismo ostvarili najbolje moguće spotske rezultate. Radićemo i trenirati i po dva puta dnevno, kako i priliči jednom od najorganizovanijih sportskih kolektiva u Gradu, klubu sa tradicijom od 70 godina postojanja”, rekao je igračima Rizvanović.

Naredna utakmica u Lukavcu

U narednom, 20. kolu Prve lige FBiH, Čelik gostuje u Lukavcu, gdje se sastaje sa domaćom ekipom RK Lukavac. Utakmica je zakazana za nedjelju, 24. marta, s početkom u 17 sati, u Sportskoj dvorani u Lukavcu.

Kapiten Čelika Riad Polić, povodom utakmice u Lukavcu, za naš portal je izjavio:

”Za utakmicu u Lukavcu smo potpuno spremni. Nemamo bolesnih ni povrijeđenih igrača i, bez obzira što cijenimo svakog protvnika, mi u Lukavac idemo po bodove. Znači očekujem našu pobjedu i nove bodove”, kaže Polić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!