Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika, lider na tabeli, u narednom 14. kolu Prve rukometne lige FBiH u Gradskoj areni Husejin Smajlović dočekuju odličnu ekipu Rudara iz Banovića. I pored toga što veoma cijene i respektuju ekipu gostiju, u Čeliku vlada optimizam očekujući novu, dvanaestu prvenstvenu pobjedu.

  • Optimizam u redovima vodeće ekipe Prve rukometne lige FBiH: Slijedi dvanaesta pobjeda!
  • Poziv gledaocima za podršku RK Čeliku

– Rudar je veoma neugodna ekipa i u prošlosti nam je zadavala velike probleme. Izuzetno cijenimo ekipu RK Rudara u kojoj nastupa na dvojnu registraciju i četiri-pet prvotimaca premijerligaša RK Konjuha iz Živinica. Medjutim, mi nemamo pravo na kiks, do sada smo ostvarili sjajne rezultate i iz ove utakmice očekujemo samo pobjedu! – izjavio je Ljubomir Filipović Miki, trener RK Čelika.

Dragičević: I ovoga puta idemo na pobjedu!

U RK Čeliku se ove sedmice ozbiljno radilo i treniralo, uigravale su se nove varijante, specijalno za RK Rudar, a jedan od najboljih igrača Čelika, golgeter Ante Dragičević, kaže:

– Poznajem odlično ekipu Rudara i tamo imam dobrih drugara. Momci znaju igrati rukomet, međutim, mi i ovoga puta idemo na pobjedu! U dosadašnjem toku prvenvstva pokazali smo da smo ubjedljivo najbolja ekipa u Ligi i trenutno ekipa sa najboljim sportskim rezultatima u našem gradu! Kao i u prethodnim utakmicama, daćemo sve od sebe i idemo na novu pobjedu! – izjavio je Dragičević.

Iz Uprave RK Čelika pozivaju navijače da bodre tim

Uprava RK Čelika poziva sve ljubitelje rukometa i sporta da
u nedjelju, 13. marta, dođu u što većem broju i bodre svoj tim na putu do Premijer lige BiH.

”Sticajem okolnosti, tek u trećem proljetnom kolu igramo pred svojom publikom. U prethodna dva kola sa dva važna gostovanja i od jakih protivnika – RK Jajca i RK Borca u Tešnju – donijeli smo važne bodove. Pozivamo ljubitelje Čelika i rukometa uopšte da dođu u nedjelju u 13 sati u Gradsku arenu, vide i bodre jedan novi, borbeni, snažni tim Čelika, gdje očekujemo dvanaestu prvenstvenu pobjedu! – poručuju iz Uprave RK Čelika.

RK Čelik je prvi na tabeli Prve lige FBiH sa 23 boda, ispred Slobode II iz Tuzle sa 20, te RK Kaknja i RK Jajca sa po 18 bodova.

Naslovna fotografija: Ante Dragičević

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!