Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica 16. kola Prve lige Federacije RK Čelik – ORK Rudar Banovići. Igrano u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici pred oko 150 gledalaca. Rezultat: 40:31 (poluvrijeme 19:16) za RK Čelik. Sedmerci: RK Čelik 2 (1), Rudar 5 (4). Isključenja: Čelik 6 minuta, Rudar 4 minuta.

  • RK Čelik – ORK Rudar 40:31 (19:16)
  • Junak Dana Ante Dragičević sa postignutih 17 golova

RK Čelik: Amir Došić (1), Ajdin Velić (1), Mevludin Čehajić (15 odbrana), Muaz Kusić (3), Danijel Jurić (2), Adnan Sumbuljević (1), Faris Mrako (3), Ante Dragičević (17), Jasmin Beganović (3 odbrane) Tarik Kubat, Mario Filipović (1), Faris Rujanac (9), Dženan Hodžić (7 odbrana), Velid Čelenka, Ajdin Starčević (1), Ahmet Kačamaković (1). Trener: Ljubomir Miki Filipović.

Rukometaši Čelika su vodili svih 60 minuta protiv solidne ekipe Rudara iz Banovića, koja ima nekoliko odličnih pojedinaca (Toni Knezović sa 9 golova, Kemal Pozderović postigao 8 a Ahmedin Ćasurović 7 sjajnih golova). Bila je to rutinska i dobra partija RK Čelika na putu do Premijer lige, dvanaesta po redu prvenstvena pobjeda.

Utakmica je protekla u znaku odličnog i vrlo raspoloženog i nezadrživog desnog krila Čelika Ante Dragićevića, koji je za 50 minuta postigao čak 17 golova. Neki sportski komentatori utakmice čak kažu, bilo je to Ante Dragičević – Rudar, 1:0 za Antu!

Ante Dragičević protiv ORK Rudar postigao 17 golova

RK Čelik je poveo golom Ante Dragićevića sa 1:0, zatim postiže još dva gola, 3:1, pa sve do 15. minuta kada je bilo 11:7 za Čelik, a u 21. minuti je bilo 14:10 za Čelik.

Raspoloženi Dragičević je čitavo vrijeme punio mrežu protivničkog gola. Poluvrijeme je ipak završilo sa svega 3 gola razlike za Čelik.

U drugom poluvremenu Čelik je ubacio u brzinu više i vodio gol razlikom između 5 i 11 golova. Zahvaljujući raspoloženom Dragičeviću ta razlika je zadržavana, bez obzira što se igrači Rudara nisu predavali, da bi na kraju konačan rezultat utakmice glasio 40:31 za Čelik.

Trener Čelika Ljubomir Filipović Miki nastavlja sa praksom da u igru uključuje svih 16 igrača, pa je tako najmlađi Čelikovac Ahmet Kačamaković dobio snažan aplauz podrške kad je ušao u igru, a posebno kad je postigao atraktivan gol lobujući golmana Rudara Isaka Avdića.

9 golova Farisa Rujanca

Kod golova za RK Čelik važno je još istaći i doprinos mladog beka Farisa Rujanca, koji postepeno ulazi u formu nakon teške povrede koju je zadobio pred početak prvenstvene sezone na turniru u Sarajevu. On je u ovoj utakmici postigao 9 golova.

Tako su Dragičević i Rujanac protiv Rudara zabili 26, a svi ostali igrači zajedno preostalih 14 golova.

Ohrabruje i rast forme mladog ljevaka Muaza Kusića, pa su on i Faris Mrako u ovoj utakmici postigli po 3 gola.

Danijel Jurić je dodao 2, a po jedan gol su postigli Amir Došić, Ajdin Velić, Adnan Sumbuljević, Mario Filipović, Ajdin Starčevič i Ahmet Kačamaković.

Golmani Čelika su takođe bili solidni i doprinijeli novoj, kao suzi čistoj pobjedi svog tima. Prvi Čelikov golman Mevludin Čehajić je za 45 minuta utakmice imao 15 odbrana, Dženan Hodžić je za 10 minuta imao 7, a za 5 minuta na golu Jasmin Beganović je imao 3 odbrane. Sve u svemu, u toku 60 minuta – odličnih 25 odbrana tri Čelikova golmana.

Trener Filipović: Idemo dalje!

Trener Čelika Ljubomir Miki Filipović je nakon utakmice izjavio:

– U svaku utakmicu ulazimo vrlo ozbiljno. Tako je bilo i protiv Rudara. Pokazalo se da ovdje nema slabih protivnika. Pobijedili smo! Čestitam momcima! Nastavljamo sa ozbiljnim radom, jer u narednom kolu imamo ozbiljnog protivnika – RK Žepče u Žepču. Idemo dalje! – rekao je Filipović.

Nakon 14. kola Čelik je i dalje ubjedljivo prvi na tabeli Prve lige Fedaracije BiH, sa 25 bodova, a prate ga ga Sloboda 2, RK Kakanj i RK Jajce, svi po 20 bodova. Tako RK Čelik krupnim koracima juriša ka Premijer ligi BiH. Bravo momci! Bravo i za Upravu!

Narednu utakmicu RK Čelik igra u Žepču u nedjelju, 20. marta.

Fotografije sa utakmice Čelik – Rudar, Foto: Ekrem Imamović

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!