Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica 15. kola Prve lige Federacije, igrana u Žepču pred oko 200 gledalaca, RK Žepče – RK Čelik. Rezultat: 44:37 za Čelik (poluvrijeme 20:21). Isključenja: obje ekipe po 8 minuta. Sudije: Mulabdić i Murtezović. Delegat: S.Vujić.

  • Sjajna igra Dragičevića, Filipovića i Velića
  • Muaz Kusić igrao cijelu utakmicu iako ima višestruki prijelom kosti prsta desne ruke

RK ČELIK: Ante Dragičević (12), Amir Došić (6), Faris Rujanac (3), Mario Filipović (12), Ajdin Velić (8), Ajdin Starčević, Muaz Kusić (3), Mevludin Čehajić, Dženan Hodžić, Velid Čelenka, Tarik Kubat, Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić. Trener: Ljubimir Miki Filipović.

Filipović: Čestitam igračima na borbenosti i pobjedi

– Prošli smo jedno od najtežih gostovanja, i to bez 6 igrača, što povrijeđenih, što bolesnih, dva koja nisu putovala zbog fakulteta, jedan zbog obaveza na poslu. Čestitam igračima na borbenosti i pobjedi. Ima dosta stvari o kojima moramo razgovarati i zauzeti stav, ukoliko želimo da ostvarimo cilj. Idemo dalje! – kaže Filipović.

Ekipa RK Žepča je gostima iz Zenice stalno zadavala probleme i sustizala gol razliku ali nikako nije povela, tako da je poluvrijeme završeno vrlo tijesnim rezultatom 21:20 za RK Čelik.

Borbenost igrača Čelika

Međutim, sjajni Ante Dragičević, koji je standarno dobar u ekipi Čelika, uz Marija Filipovića (oba postigli po 12 golova), te Ajdin Velić sa 8 postignuth golova, kao i ostali veoma borbeni igači, nisu dozvolili da se desi iznenađenje.

Kolika je bila borbenost igrača Čelika, govori i činjenica da je mladi bek Muaz Kusić imao višestruki prijelom kosti na prstu desne ruke, ali je igrao cijelu utakmicu. Tek je u Kantonaloj bolnici Zenica dobio medicinsku uslugu i stavljena mu je longeta. Krajnji rezultat utakmice je 44:37 za Čelik.

Prijelomni trenutak utakmice je bio kad je u 40. minuti igre golman Čelika Dženan Hodžić odbranio penal i tako dao nova krila ekipi i od tada je Čelik povećavao gol razliku.

Ovo je 13. pobjeda RK Čelika u prvenstvu!

Talentovana ekipa RK Žepča je igrala svoju standardnu brzu igru, sa brzim kontranapadima, ali su Čelikovci ostvarili svoju 13. pobjedu u prvenstvu.

U narednom kolu RK Čelik igra kod kuće, protiv ekipe Sane iz Sanskog mosta.

Čelik je i dalje prvi na tabeli Prve lige Federacije BiH sa 27 bodova, a drugo mjesto dijele RK Sloboda i RK Kakanj sa po 22 boda.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!