Kupi karte za utakmice 062 599 630

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je u Rukometnom klubu Čelik priredio tradicionalno prednovogodišnje slavlje prvotimaca Čelika. U restoranu Dubrovnik se slavio i najbolji rezultat ovog kluba: najuspješniji su sportski klub Zenice u jesenjem dijelu prvenstva u 2019. godini, jer je RK Čelik ostvario 9 pobjeda iz 10 utakmica, što je najbolji rezultat od svih zeničkih klubova.

 • Na veličanstven način ispraćena ova godina
 • RK Čelik najuspješniji klub jeseni u Zenici!
 • Od svih klubova u Zenici – RK Čelik postigao najbolji rezultat u proteklom prvenstvu: 9 pobjeda od 10 utakmica
 • ”Zlatno srce Čelika” za pet rukometaša i trenera Rizvanovića
 • Dogodine obilježavanje 70 godina postojanja Kluba i plasman u Premijer ligu!

Pozitivni pomaci Čelika bez pomoći Grada

O pozitivnim pomacima i uspjesima RK Čelika u 2019. godini govorio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba:

”Drago mi je da danas mogu konstatovati da je RK Čelik sjajna ekipa, Klub sa najboljim rezultatima u gradu ove jeseni, da smo i najbolje organizovan klub u Gradu, da imamo odličan tim koji je kroz proteklo prvenstvo stasavao, kontinuirano napredovao, sazrijevao i rastao, postao ozbiljana i stabilna ekipa, postali smo klapa, raja, prijatelji bez međusobnih incidenata. U timu i u klubu vlada ljubav i prijateljstvo”, rekao je Škrbić i nastavio:

”Mi imamo i dobar rad Upravnog odbora, u prosjeku održavamo sastanke Uprave jedanput nedjeljno, imamo odličan rad stručnog štaba a trener Seldo Rizvanović je, zajedno sa ekipom, izrastao u izvrsnog premijerligaškog trenera; aktivirali smo vlastitu Školu rukometa koja odlično radi i već imamo dvije ekipe djece koja su uključene u sistem takmičenja; imamo dobro funkcionisanje admistracije Kluba i odličan marketing. Sve troškove Kluba smo uspjeli da finansiramo isključivo vlastitim snagama, nemamo dugova već smo, naprotiv, izmirili i dugove iz ranijih godina, i pored činjenice da od Gradske uprave u proteklom jesenjem dijelu prvenstva nismo dobili nijedne jedine marke! Ali to nije do nas, nego do drugih koje nećemo sada pominjati. Neka se oni stide! RK Čelik nikad nije bio klub politike, a nažalost, politika dijeli novac samo svojim istomišljenicima!”, istakao je Pane Škrbić.

Nagrađeni i pohvaljeni najbolji u Klubu

Kao i svake godine, i ovog puta su uoči Nove godine proglašeni oni koji su bili najbolji u prethodnoj polusezoni. Prvo priznanje Srce Čelika pripadalo je svim igračima koji su nastupali za RK Čelik u prethodnoj sezoni.

Najbolji igrači: Begagić, Šijaković, Mrako i Jurić

Aldin Begagić Bega, najbolji igrač RK Čelika i Pane Škrbić
Aldin Begagić Bega, najbolji igrač RK Čelika

Najbolji igrač – lider broj 1 RK Čelika prethodne sezone je bio Aldin Begagić Bega koji doživljava novu rukometnu mladost. ON JE PRVO SRCE RK ČELIKA 2019.

Najbolji igrači – igračka trojka, ZVIJEZDE KOJIMA PRIPADA NAGRADA SRCE ČELIKA za proteklu sezonu su:

 1. Slaven Šijaković, koji je veliko pojačanje i osvježenje u Klubu,
 2. kapiten Faris Mrako, najbolji mladi igrač i kapiten u 2019. godini, te
 3. Danijel Jurić, igrač koji je postao prava rukometna zvijezda.

Pohvale za Biogradliju, Filipovića, Gušića i trenera Rizvanovića

Posebnu nagradu dobio je igrač koji je ostvario najveći napredak u protekloj sezoni te zaslužio nagradu SRCE ČELIKA, Kenan Biogradlija.

Posebnu pohvalu su dobili i rukometaši Edin Gušić i Mario Filipović, a Srce Čelika je dobio i trener Seldin Rizvanović.

Četiri najvažnija cilja Kluba

Govoreći o planovima i ciljevim RK Čelika u narednoj godini, predsjednik Škrbić je istakao da Klub ima više ciljeva.

 1. prvi i najvažniji cilj plasman u Premijer ligu BiH;
 2. u 2020. godini će se, povodom 70 godina postojanja Kluba, organizovati do sada najveći rukometni turnir koji je ikada održan u Zenici, ”Zaim Kobilica”,
 3. da se organizuje crno-crveno veče, pod nazivom ”70 godina RK Čelika”, gdje će se okupiti sve rukometne legende RK Čelika, bh. rukomete zvijezde i zvijezde iz šire regije bivše Jugoslavije
 4. četvrti cilj je da se dugoročno nastavi sa razvojem vlastite Škole rukometa koja sada broji stotinjak dječaka u kojoj se već dvije ekipe takmiče u zvaničnoj rukometnoj ligi.

Obraćanje trenera i igrača

Prof. Seldin Rizvanović je, obraćajući se na svečanosti, između ostalog rekao:

”Hvala predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću! Bez njega ne bi bilo ovih uspjeha, možda ni Kluba. Mi zaostajemo za Krivajom tri boda. Pobijedićemo ih u petom kolu na proljeće i preuzeti vodeću poziciju, plasirati se u Premijer ligu BiH. Ovaj klub, ovi momci i ovaj Grad to zaslužuju, bez obzira što nas trenutna Gradska uprava ne podržava”, rekao je Rizvanović.

Kapiten RK Čelika Faris Mrako se zahvalio Upravi kluba na odličnim uslovima za rad i rekao:

”Lijepo je kad znaš da si najbolji klub ove jeseni u Gradu. Mi imamo odličan tim, imamo slogu i jedinstvo u ekipi, imamo zajedničku želju i cilj za proljeće: prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH! Mi to možemo, mi to hoćemo i mi to moramo – darovati Gradu premijerligaški status, uz obilježavanje 70 godina postojanja ovog kluba!”, rekao je Mrako.

Na kraju svečanosti su svim igračima i stručnom štabu RK Čelika uručeni prigodni novogodišnji pokloni, a proslava je završena novogodišnjom tortom ”70 GODINA RK ČELIKA”.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!