Kupi karte za utakmice 062 599 630

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u svom kabinetu predsjednika Rukometnog kluba Čelik i zadržao se s njim u dužem razgovoru. Tema je bila: stanje, planovi i budućnost RK Čelika.

  • Podrška Grada za Premijer ligu BiH
  • Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio predsjednika RK Čeliku Paneta Škrbića
  • Podrška RK Čeliku da se ove godine lansira u Premijer ligu BiH
  • Bogat program obiljažavanja 70 godina postojanja Kluba
Fuad Kasumović

Fuad Kasumović, foto Facebook

Konstatovano je da je u jesenjem dijelu prvenstva ekipa RK Čelika, kao drugoplasirana ekipa Prve federalne lige u rukometu BiH – Grupa Sjever, imala sve pobjede i samo jednu izgubljenu utakmicu u prvenstvu, te je tako najbolja ekipa jeseni u Zenici od svih timskih sportova u ovom gradu.

”RK Čelik ima odličan i dobro organizovan Klub, ima odličnu i talentovanu ekipu sastavljenu gotovo isključivo od zeničke djece i ima velike šanse da se već ove godine plasira u Premijer ligu”, rekao je Fuad Kasumović i dodao:

”Ja, kao gradonačelnik, i Gradska uprava ćemo RK Čeliku u toj nakani dati punu podršku.”

Na sastanku je konstatovano da je u protekloj godini budžet Kluba iznosio oko 105 hiljada KM, od čega je svega 17,5 hiljada KM ostvareno iz budžeta Grada (i to samo u prvom polugodištu), a sva ostala sredstva je obezbijedio sam Klub.

Pojačanja u Klubu

Iako ima veoma mladu i uigranu ekipu koju predvodi najmlađi kapiten izmedju svih seniorskih timova u BiH – Faris Mrako (20), Uprava kluba namjerava, na prijedlog Stručnog štaba, pojačati tim sa još dva iskusna igrača, o čemu je takođe informisan gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je dao podršku takvom opredjeljenju kluba.

”Transfer iskusnog Mirze Dervenčića, rođenog Zeničanina, i njegov povratak u matični klub RK Čelik, (u posljednjoj sezoni je nastupao za RK Krivaju iz Zavidovića) je već gotova stvar, a radi se na još jednom pojačanju”, obavijestio je Pane Škrbić gradonačelnika Kasumovića.

Proslava 70 godina Kluba ove godine

Pane Škrbić

Pane Škrbić

Ove godine Rukometni klub Čelik obilježava 70 godina postojanja, o čemu je Škrbić takođe informisao gradonačelnika.

”Imamo namjeru i plan da organizujemo najveći rukometni turnir (Zaim Kobilica) ikada održan u ovom gradu, pa i regionu. Već smo poslali pozivnice za učešće šampionskim ekipama iz regiona – prošlogodišnjem učesniku RK Umagu iz Hrvatske, RK Zagrebu, RK Crvenoj zvezdi iz Beograda, Vardaru iz Skoplja, Rudaru iz Velenja (Slovenija) i još nekim klubovima”, rekao je Škrbić.

Gradonačelnik Kasumović je načelno podržao program obilježavanja 70-godišnjice RK Čelika i obećao da će Gradska uprava značajno podržati ovaj projekat odnosno kompletan program obilježavanja jubileja RK Čelika.

Razgovarano je i o drugim aktuelnim pitanjima u RK Čeliku, kao i o pripremama tima van Zenice koje treba da uslijede krajem ovog mjeseca.

U Klubu su ovih dana u toku trenizi dva puta sedmično, što se od struke tretira kao ”aktivni odmor igrača”. Svakodnevne pripreme će započeti 20. januara, a žešće pripreme van Zenice 29. januara.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!