Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika su donijeli 3 boda sa gostovanja u Tuzli, pobijedivši odličnu mladu ekipu Slobode 2 rezultatom 39:30 (21:15).

  • U posljednjem kolu RK Čelik pobijedio odličnu ekipu Slobode 2 u Tuzli rezultatom 39:30 (21:15 za Čelik)
  • Čelik najuspješnija ekipa ove jeseni u Zenici, sa 9 pobjeda od 10 utakmica i 27 bodova!
  • RK Krivaja na prvom mjestu ima 3 boda više, a trećeplasirani RK Gradačac 6 bodova manje

RK SLOBODA: Kasim Arnus, Bakir Hajdarević, Tarik Fares, Adi Omeragić (2), Kerim Torlaković (4), Dino Mahić (4), Omar Karahodžić (3), Muharem Milkunić (4), Edin Vuković (5), Renato Čajić, Jasmin Nurkanović, Ismar Bajrić (1), Harun Dkana (1). Trener: Osman Babović.

RK ČELIK: Danijel Jurić (2), Haris Muhić (18 odbrana), Eldar Mehić (9), Adnan Sumbuljević, Kenan Biogradlija (8), Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (2), Faris Mrako (2), Ekrem Kobilica (2), Slaven Šijaković (4), Mario Filipović, Edin Gušić (6), Enes Delić (3), Dženan Hodžić (5 odbrana). Trener: Seldin Rizvanović.

Utakmica 10. kola Prve lige Fedaracije BiH. Igrano u dvorani Mejdan u Tuzli. Gledalaca oko 200. Sudije: Barućija i Korjenić (Sarajevo). Delegat Stanislav Vujić (Visoko). Isključenja: Sloboda 4 minuta, Čelik 6 minuta. Sedmerci: Sloboda 7 (6), Čelik 2 (1).

Svi igrači Čelika su dali doprinos pobjedi

Rukometaši Čelika su donijeli 3 boda sa gostovanja u Tuzli, gdje je pobijeđena odlična mlada ekipa Slobode 2 rezultatom 39:30 (21:15).

Odlično je igrala cijela ekipa Čelika, posebno u odbrani, gdje su Danijel Jurić i Faris Mrako kao saigrači bili pravi bedem pred svojim golom.

Takođe je i golman Čelika Haris Muhić Kire ponovo uknjižio visokih 18 odbrana za 46 minuta koliko je bio na golu Čelika, a u preostalih 14 minuta igre golman Dženan Hodžić je imao 5 odbrana (jedan penal).

Prvo poluvrijeme

Utakmica je počela žestoko, i već u prvih desetak minuta Čelik je odlično igrao i u odbrani i u napadu, a semafor je pokazivao rezultat 11:5 za Čelik.
Onda dolazi serija domaćina od 6 golova u nizu, dok Čelik nije postigao nijedan gol. Zato rezutat glasi 11:11.

Potom Čelik, sa dirigentom igre Slavenom Šijakovićem ima seriju od 4 gola, pa prima jedan gol i onda ponovo još jednom dolazi serija od 4 gola Čelika u nizu. Tako je poluvrijeme završilo rezultatom 21:15 za RK Čelik.

Drugo poluvrijeme

Ekipa RK Čelika u Tuzli

Ekipa RK Čelika u Tuzli

U drugom poluvremenu RK Čelik je diktirao žestok tempo, rezultat se penjao i do 11 golova razlike u korist Čelika, ali se mlada ekipa Slobode dobro borila, posebno Bakir Hajdarević (postigao 6 golova za Slobodu). I ostali rukometaši Slobode su imali rezultate, Eldin Vuković je dao 5, dok su Dino Mehić, Kerim Torlaković i Muharem Milkunić postigali po 4 gola.

Ipak, krajni rezultat je, sasvim realan i glasi 39:30 za Čelik.

Kod Čelika su briljirala krila Edin Gušić i Eldar Mehić, koji su zajedno postigli čak 15 golova (Gušić u prvom poluvremenu 6, a Mehić u drugom 9 golova). Njima se u poslednjim minutama utakmice pridružio izvrsni golgeter Čelika Kenan Biogradija, sa 8 postignutih golova.

Završeno prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi FBiH: Čelik najuspješnija ekipa jeseni

Sa ovom utakmicom RK Čelik je od 10 utakmica ove jeseni postigao 9 pobjeda i ostvario najbolji rezultat od svih zeničkih sportskih klubova: osvojio je drugo mjesto na kraju prvenstva. RK Čelik je jedino izgubio utakmicu od prvoplasirane ekipe RK Krivaje iz Zavidovića, koja Čeliku na proljeće ”dolazi na noge”.

RK Krivaja bježi Čeliku 3 boda, trećeplasirani RK Gradačac ima 6 bodova manje od Čelika, a Škola Čelik Junior čak 10 bodova manje.

”Već sada imamo dva važna zadatka za proljeće: ne smijemo kiksati niujednoj utakmici proljeća, a RK Krivaju moramo pobijediti na svom terenu i od nje preuzeti prvo mjesto na tabeli. To je po kvalitetu klubova Prve lige Federacije BiH sasvim realno i mi smo sigurni da ćemo pobijediti Krivaju i obezbijediti plasman Čelika u Premijer ligu BiH”, izjavio je trener RK Čelika Seldin Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!