Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometni klub Čelik se oglasio povodom smrti svog bivšeg trenera i rukometne legende, Banjalučanina Zlatana Saračevića, koji je sinoć, u 59. godini života, preminuo u Koprivnici nakon utakmice svog kluba Podravka Vegeta u prvenstvu Hrvatske za žene.

Saračević, koji je igračku karijeru počeo u banjalučkom Borcu, trener zeničkog kluba bio je u debitanskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometaše, u sezoni 2009./2010.

“Bio sam predsjednik Kluba u vrijeme kada je sa klupe tim RK Čelika na startu u Premijer ligi BiH vodio legendarni Zlatan Saračević. Bio je sjajan čovjek, ljudina, ljudski i profesionalni gigant; odličan trener, a prije toga jedan od najboljih rukometaša sa prostora bivše Jugoslavije ikada. Vijest o njegovoj smrti nas je strašno potresla i pogodila. Tako je to kad Ti ode jedan od najdražih. On je jako volio ljude i ljudi su voljeli njega.”, istakao je predsjednik RK Čelik Pane Škrbić.

Bio je jedan i jedinstven: pravi profesionalac, veliki radnik i saradnik, uvijek ljubazan i korektan u odnosima. U RK Čeliku je ostavio neizbrisiv trag u plejadi velikih rukometnih trenera koji su ovdje radili.

Upravo je zenički Čelik bio i jedini bosanskohercegovački klub u kojem je Saračević radio kao trener, kao što je Borac, u kojem je počeo igračku karijeru, bio jedini klub za koji je igrao od bh. klubova.

Škrbić ističe kako je Saračević bio jedan i jedinstven: pravi profesionalac, veliki radnik i saradnik, uvijek ljubazan i korektan u odnosima te da je ostavio neizbrisiv trag i u zeničkom klubu.

”Iznad svega, imao je izvanredan pobjednički duh. Uvijek se sjećamo njegove izjave koju je stalno ponavljao: ”Nije važno učestvovati, već pobjedjivati!”

“Od sadašnjih rukometaša Čelika, pod trenerskom palicom popularnog Sarača za Čelik su igrali Aldin Begagić, Edin Gušić, Mirza Dervenčić i Edvin Begović.

U njihovo i u moje ime, u ime svih Čelikovaca i građana Zenice – Zlaja, veliko Ti HVALA za sve što si nam dao!”

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika

Foto: FENA/HRS

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!