Kupi karte za utakmice 062 599 630

Igrači i Uprava Rukometnog kluba Čelik izdaju

PROGLAS

kojim pozivaju sve građane i građanke, omladinu, studente, đake, penzionere, radnike, sve one koji prije svega vole svoj grad Zenicu, sport, a posebno rukomet, DA DANA 23. APRILA 2016. (U SUBOTU) U 18.00 SATI dođu na našu staru lokaciju – U DVORANU BILMIŠĆE i podrže RK Čelik u istorijskoj utakmici RK ČELIK – RK GRAČANICA.

Ovo je derbi decenije, Čelikovo biti ili ne biti, utakmica u kojoj i pored svih nedaća tražimo izlaz iz trenutne krize! Pet godina smo harali Premijer ligom BiH, ove godine smo došli do polufinala Challenge kupa, što je najveći sportski rezultat u 66 godina staroj istoriji ovog Kluba!

A sada idemo na pobjedu protiv uvijek velikog partnera i našeg velikog sportskog prijatelja RK Gračanice, koja će 60 minuta biti naš najveći sportski neprijatelj koji mora ,,pasti”!

Dok drugi, očito, drastično štimaju rezultate u ovogodišnjoj završnici prvenstva u Premijer ligi, pa ekipe sa dna tabele ostvaruju nevjerovatne pobjede protiv onih sa vrha koji nisu izgubili nijednu utakmicu u cijelom prvenstvu (pobjeda sa nevjerovatnih 9 golova razlike), MI SMO PONOSNI ŠTO ,,NE RADIMO” NI SA SUDIJAMA, NI SA KLUBOVIMA, NI SA DELEGATIMA, NE KUPUJEMO NITI ĆEMO IKADA KUPOVATI BODOVE, već sve što postižemo – postižemo svojom grčevitom borbom igrača na terenu i njihovim znojem. U jednom trenutku smo čak i razmišljali: da li da napustimo ovu sramnu Ligu, ali smo odlučili da je sportski da se borimo do kraja!

Igrači su se zakleli da će i u ovoj istorijskoj utakmici ostaviti srce na terenu, dati sve od sebe, i posljednji atom snage, krv i znoj do pobjede i 3 boda koji za RK Čelik znače život!

Dragi navijači,
potrebna nam je vaša podrška! Ovu pobjedu ćemo pokloniti Gradu Zenica i našim vijernim navijačima kako bi se odužili za sve naše ovogodišnje propuste!

DOĐITE U SUBOTU, 23. APRILA U 18.00 SATI U DVORANU BILMIŠĆE I GROMOGLASNO PODRŽITE SVOJ ČELIK!

DO POBJEDE!
Igrači i Uprava Kluba

Odslušajte Himnu:

Podržite i svoj RK Čelik i svoj grad!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!