Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sjajna utakmica u Bilmišću

 

Važna pobjeda Čelika

RK Čelik – RK Gračanica 31:29 (15:10)

U Dvorani Bilmišće u Zenici, pred oko 500 gledalaca (od čega stotinjak iz Gračanice) odlična rukometna predstava u okviru 29. kola Premijer lige BiH, u kojoj je svih 60 minuta trajao pravi rat na terenu.

Bila je to prava muška igra dva dobra protivnika, gdje su rukometaši Čelika vodili čitavo vrijeme, u trenucima i sa sedam-osam golova razlike, da bi na kraju zasluženo slavili sa dva gola razlike:
RK Čelik – RK Gračanica 31:29 (15:10).

– Ovo je važna utakmica na putu za očuvanje premijerligaškog statusa! Igrači Čelika su večeras fantastično odigrali svih 60 minuta i pobijedili odličnu ekipu Gračanice. Šteta što zakulisnim radnjama u Premijer ligi na kraju prvenstva, pred očima Rukometnog saveza i komesara Lige, ligu napušta RK Gračanica, jedna od boljih ekipa u ovoj Ligi. Kod nas opuštanja ne smije biti, jer pred nama je imperativ pobjede u srijedu protiv dobojske RK Sloge u Zenici i da na taj način riješimo sve naše probleme – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Do pobjede RK Čelik su vodili kapiten Davor Kadić (12 golova), zatim nikad bolji golman Enes Sirčo (18 odbrana), Edvin Begović (postigao 5 golova), Edin Bajramović i Aldin Begagić (po 4 gola), Mirza Dervenčić i Milan Duvnjak po tri gola, te Adnan Begagić, Bakir Buljugija i Stefan Bugarčić koji su imali određenu minutažu.

Kod RK Gračanice Amir Sumbić i Haris Bašić su postigli po 6 golova, Muris Alibegović je dao 5, a Almir Osmahhodžić i Darko Ilić po 4 gola, Adnan Brđanović 3, a Adnan Saračević 1 gol.

Meč su vodile tuzlanske sudije Aleksandar Jović i Nedim Arnautović, koji su RK Čeliku dosudili 10 minuta isključenja, a RK Gračanici 6 minuta, te 4 sedmerca za Čelik, a 5 za Gračanicu.

Ovom pobjedum RK Čelik je ,,iza leđa” na tabeli ,,prebacio” RK Gračanicu.

U srijedu ,,Čelik” u Zenici dočekuje dobojsku Slogu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!