Kupi karte za utakmice 062 599 630

Prva utakmica u srijedu sa Slobodom Solanom u Tuzli

Nakon pauze preko vikenda –seniorska ekipa ,,Čelika” u ponedjeljak, 18. januara nastavlja sa pripremama za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH.

– Zbog zauzetosti Gradske arene u proteklom vikendu nismo trenirali, ali od ponedjeljka nastavljamo sa treninzima dva puta dnevno: u teretani, te u Gradskoj areni – kaže novi šesf stručnog štaba ,,Čelika” Meha Begovac, koji je igračima nametnuo žestok tempo priprema.

Mehmed Meha Begovac, šef stručnog štaba
Mehmed Meha Begovac, šef stručnog štaba

– U treninge sve više uvodimo i rad s loptom, jer je početak prvenstva veoma blizu. U srijedu u Tuzli igramo i prvu pripremnu utakmicu u tuzlanskom Mejdanu sa ,,Slobodom Solanom”, a slijede i prijateljske utakmice sa RK ,,Žepčom” i RK ,,Kaknjom” – ističe Begovac.

KOMPLETAN STRUČNI ŠTAB IZ ZENICE

Odavno zenički rukometaši nisu imali kompletan Stručni štab koji je sastavljen od domaćih stručanjaka – bivših rukometaša.

– Na čelu Stručnog štaba je ponajbolji bivši rukometaš ,,Čelika” svih vremena, internacionalac Meha Begovac.

Trener prvog tima i vodja ,,Čelikove škole rukometa” je prof. Seldin Rizvanović, a trener golmana – najbolji bivši golman ,,Čelika” Jasko Salihefendić.

U Stručnom štabu su još i bivši rukometaši ,,Čelika” – prof. Bojan Tepić i trener mladih Šaćir Delić – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

prof. Selvedin Rizvanović,, trener
prof. Selvedin Rizvanović, trener

– Sretni smo i zadovoljni zbog toga što smo u Stručni štab okupili sve rukometne stručnjake sa adresom iz Zenice, što se odavno nije desilo i očekujemo da će to pozitivno uticati na bolji rad i rezultate kompletog kluba ubuduće – dodaje Škrbić.

TRAŽI SE DESNI BEK

Iako je prelazni rok za domaće igrače završen, Uprava ,,Čelika” je nastavila za traganjem za novim pojačanjima.

– Poznato je da smo mi gotovo jedina ekipa u Premijer ligi koja se nije pojačala u tek minulom prelaznom roku. Vratila su nam se samo naša dva igrača: mladi golman Ajdin Tufekčić, koji je bio na ,,kaljenju” u Tešnju i bek Adnan Begagić, koji je igrao za RK ,,Kakanj”. Nedostaje nam, prije svega, igrač na poziciji desnog beka (ljevak), ali ne bi nam bilo od viška imati još kojeg srednjeg ili lijevog beka – kaže sportski direktor ,,Čelika” Aldin Begagić.

Aldin Begagić, pivot
Aldin Begagić, pivot

– Da li ćemo u tome uspjeti i obezbijediti nova pojačanja, vidjećemo uskoro. A ako i ne uspijemo, valja nam se boriti i sa postojećim igračkim kadrom –ističe Begagić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!