Kupi karte za utakmice 062 599 630

NAJNOVIJE IZ RK ČELIKA:

SA ŠVICARCIMA – 13. FEBRUARA

Uprava Rukometnog kluba ,,Čelik”, kluba koji je jedini tim sa prostora bivše Jugoslavije, pored kragujevačkog Radničkog, koji se kvalifikovao u osminu finala – među 16 najboljih ekipa u okviru EHF Čelendžer Kupa, izjasnila se oko odigravanja dvije utakmice sa odličnom švicarskom ekipom Wacker Thunom.

„Definitivno je da se prva utakmica sa Švajcarcima igra u Gradskoj areni u Zenici 13. februara (subota) s početkom u 19 sati. Želimo da to bude praznik rukometa u našem gradu, jer je to najveći međunarodni uspjeh ,,Čelika” u njegovoj 65-godišnjoj istoriji, a u goste nam dolazi jedna od boljih evropskih rukometnih ekipa”, ističe Pane Škrbić, predsjednik ,,Čelika”.
„Zato pozivamo sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte iz Zenice i BiH – da već sada rezervišu termin za subotu 13. februara i dođu u Gradsku arenu Zenica”, kažu u RK ,,Čeliku”.

Rk Čelik u Areni, Zenica
Rk Čelik u Areni, Zenica

 

ŽESTOK TEMPO PRIPREMA

U Gradskoj areni i u teretani treneri RK ,,Čelika” su na čelu sa novim šefom stručnog štaba Mehom Begovcem nametnuli žestok tempo treniranja dva, pa i tri puta dnevno.

„Prioritet je fizička spremnost ekipe, a paralelno radimo i s loptom”, ističe Meha Begovac, šef stručnog štaba RK ,,Čelika”.

„Na fizičkim priprema radi trener prof. Seldin Rizvanović, a prvi put imamo i trenera golmana. To je jedan od najboljih bivših golmana RK ,,Čelika” svih vremena, Jasko Salihefendić”, kaže Meha Begovac.

Inače, svakodnevno se na trenzima RK ,,Čelika” nalazi dvadesetak igrača, medju kojima i pet-šest juniora.

Prvu utakmicu u nastavku prvenstva ,,Čelik” igra u Gradskoj areni protiv RK ,,Igmana” sa Ilidže, koju je RK ,,Čelik” jesenas na Ilidži pobijedio rezultatom 36:32.

VAŽNE VIJESTI:

• Prvu utakamicu u nastavku prvenstvene sezone RK ,,Čelik” igra u Gradskoj areni Zenica, 30. januara u 19.00 sati, protiv Igmana sa Ilidže;

• U drugoj utakmici je derbi kola protiv ekipe RK ,,Vogošća”, u srijedu 3. februara takodje u Gradskoj areni.

• Već 13. februara (subota) u 19.00 sati ,,Čelik” u prvom susretu osmine finala EHF Čeledžer kupa dočekuje odličnu švajcarsku ekipu Walcker Thun.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!