Kupi karte za utakmice 062 599 630

Novi igrači RK Čelika

Na sinoćnom treningu Rukometnog kluba Čelik pripremama tima su se priključili novi igrači – Stefan Bugarčić i Marko Čabai.
Oba su igrali u drugoj postavi Čelika naspram prve sedmorke i pokazali su zavidno znanje i talenat.

STEFAN BUGARČIĆ  je rodjen 17.03.1993. godine. Rukomet je počeo igrati prije 10 godina u beogradskom RK Sinđeliću, a branio je i boje RK Crvene Zvezde u Beogradu, RK Loznice, Metaloplastike iz Šapca i HCB Karvina u Češkoj, koji mu je bio posljednji klub prije dolaska u Zenicu.
Igra na poziciji desnog beka (ljevak je). Visok je 198 cm, a težak 98 kilograma.

MARKO ČABAI  je rođen 29.06.1993. godine. Rukomet igra devet godina i potiče iz poznate rukometne škole RK Crvenka, koja je iznjedrila veliki broj sjajnih rukometaša. Igra na poziciji lijevog krila. Visok je 179 cm, a težak 69 kg.
Sutra prije podne Bugarčić i Čabai odlaze na temeljite ljekarske preglede u Polikliniku sportske medicine ZDK, a poslije podne ponovo imaju jak trenig u Gradskoj areni.

Pane Škrbić sa novim igračimana noćašnjem treningu
Pane Škrbić sa novim igračima RK Čelika na noćašnjem treningu

Na slici: Čabai i Bugarčić sa predsjednikom Panetom Škrbićem na sinoćnjem treningu RK Čelika

DIREKTAN PRENOS UTAKMICE SA RK VOGOŠĆOM

Prema dogovoru Rukometnog saveza BiH i Televizije BH 1, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini će 6. februara na malim ekranima moći pratiti u direktnom prenosu derbi utakmicu 17. kola Premijer lige BiH iz Gradske arene Zenica: RK Čelik – RK Vogošća.

U dosadašnjim utakmicama Čelik je češće bio pobjednik, ali se u poslednjoj sezoni RK Vogošća znatno pojačala (sa čak 10 igrača) i nije slučajno da se nalazi na visokoj drugoj poziciji premijerligaške tablice.
Dovoljno je istaći da boje RK Vogošće brane rukometne veličine poput Adnana Šabanovića, Ivana Divkovića i Tarika Medžića, kao i aktuelni reprezentativci, Ovčina i Bečić. (Šabanović i Bečić su bivši igrači RK Čelika, a Bečić je i potekao iz Čelikove rukometne škole.)

Uz sve to, Čelik ima i ,,nekih neraščišćenih računa” sa gostom iz Vogošće, tako da će i pored direktnog televizijskog prenosa biti još zanimljivije utakmicu pratiti uživo – u Gradskoj areni.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!