Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Čelik stigao novi bek

Pripremama RK Čelika su se, kako smo već javili, juče priključili Stefan Bugarčić i Marko Čabai, a večeras je stigao i Nikola Matić iz Crvene Zvezde iz Mokrina. On je nastupao za više klubova iz Mađarske, te za Spartak iz Subotice.
Matić je isto godište kao i prethodna dva igrača: rođen je 09.08.1993. godine. Igra na poziciji srednjeg beka, mada može igrati i na poziciji lijevog beka.

”Ovim smo zaključili spisak dolazaka u našu ekipu za ovu sezonu. Nakon tri odlaska iz RK Čelika u zimskom prelaznom roku ( otišli su lijevi i srednji bek -Derviš Birdahić i Semir Memić u sarajevsku Bosnu, te lijevog krila Eldara Mehića – vratio se u RK Krivaju, Zavidovići, na prijedlog Stručnog štaba ,,popunili ” smo sve tri te pozicije, jer Bugarčić i Matić igraju na pozicijama beka i srednjeg beka, a Čabai na poziciji lijevog krila”,  kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

RK Čelik podmladio tim

Nikola Matić na treningu

Nikola Matić na treningu

Dovodjenjem tri mlada igrača (po 22 godine), sa velikim igračkim iskustvom, RK Čelik je znatno podmladio svoj prvi tim.

Ako se zna da su se za poziciju medju 16 igrača prvog tima izborili Čelikovi juniori Ajdin Tufekčić (golman, 20 godina, koliko ima i golman Enes Sirčo) i Hamza Hadžić (lijevi bek, 19 godina), te da na vrata prvog tima ozbiljno kucaju sedamnaestogodišnjaci, kantonalni kadetski reprezentativci koji rade sa prvim timom, Amar Ćerim i Adnan Sumbuljević, proizilazi da ćemo ubuduće gledati neki novi, mlađi i poletniji Čelik.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!