Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Čelik spreman za utakmicu sa RK Igmanom

Arena Zenica

Pred sutrašnju prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH u Rukometnom klubu Čelik vlada puna radna atmosfera. Na sinoćnjem treningu, kao inače posljednjih dana, marljivo su radila 23 igrača koja se bore za poziciju medju prvih sedam.

Dolazak tri nova igrača u Čelik (Bugarčić, Matić i Čabai) pojačao je konkurentnost u timu, ali i podigao ozbiljnost u radu.

– Zadovoljan sam atmosferom u timu i ponašanjem cijelog tima. Svi igrači su zdravi i izvršavaju zadatke i spremni su za prvi prvenstveni okršaj. Milina je vidjeti 23 igrača na jednom treningu. Sinoć je trenirao i Mirza Dervenčić, koji je posljednjih dana imao gripu. Još nisam odlučio koja sedmorka će biti u prvoj postavi a ni jedan igrač za sada nema ,,rezervisano mjesto” među 16 koji će istračati na parket u Gradskoj areni. Bez obzira ko igrao, samo naša pobjeda u ovom susretu dolazi u obzir! – izjavio je Meha Begovac, Šef stručnog štaba Čelika.

Samo pobjeda dolazi u obzir!

Kako saznajemo, najveća konkurencija vlada medju golmanima: izmedju Enesa Sirče, Riada Polića i Ajdina Tufekčića. Za sada, malu prednost ima Polić, ali se to može promijeniti do utakmice u subotu u Gradskoj areni u utakmici protiv Igmana iz Ilidže u 17.30 sati.

Prvi put nakon sedam godina tim će sa klupe voditi legendarni bivši rukometaš Meha Begovac uz pomoć Seldina Rizvanovića.

Iz Uprave kluba poručuju prijateljima sporta u našem gradu:

Dođite na utakmicu Čelik – Igman, 30. januara u 17.30 sati i navijate za svoj tim! Garantujemo borbenu, žestoku i dobru rukometnu predstavu u kojoj će se predstaviti novi ,,ratnički” tim zeničkih crveno-crnih.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!