Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Rukometna euforija u RK Čeliku: ”napadaju” osvajanje 9 bodova u tri naredne ključne utakmice protiv najjačih protivnika

Na današnjoj press konferenciji u Rukometnom klubu Čelik u Zenici prisutnima su se obratili Pane Škrbić, predsjednik Kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba, te igrači RK Čelika Riad Polić, golman i kapiten tima, Faris Mrako, zamjenik kapitena i Eldar Mehić.

Tri naredne utakmice – ključne

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je odmah na početku presice naglasio da povodom predstojećih utakmica vlada prava euforija i da nadaju osvajanju 9 bodova u tri naredne ključne utakmice protiv najačih protivnika.

”Mi smo u RK Čeliku čvrsto odlučili i potpuno smo jedinstveni u tome – i Upravni odbor i Stručni štab, a posebno svi igrači, da kod tri naredna protivnika koji su nas porazili prošle jeseni, damo 150 odsto od sebe i da idemo na pobjede!
Znači, prvi cilj je pobjeda protiv RK Slobode, u subotu 13. aprila u Gradskoj arena Zenica, zatim odmah naredno kolo protiv RK Krivaje u Zavidovićima, i na kraju idemo i na pobjedu protiv Škole Čelik Junior. Upravni odbor Kluba je odlučio da će igrači biti posebno nagrađeni od strane Uprave kluba vezanom premijom za te tri pobjede. Cilj je da osvojimo svih 9 bodova iz tri utakmice.
Poznato je da mi kuburimo sa novcem, da smo ove godine od Komisije za raspodjelu sredstava od Grada dobili svega 17 hiljada KM za godinu dana, ali smo odlučili da od naših tradicionalnih sponzora obezbijedimo premije za igrače za te tri utakmice – kazao je na press konferenciji predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Dolaze nam sportski prijatelji

Zbog važnosti, utakmicu sa Slobodom su u RK Čeliku proglasili rukometnim derbijem godine.

”Želim naglasiti da je prvoplasirana ekipa na tabeli, RK Sloboda, naš veliki sportski prijatelj i rival. Imamo sjajne igrače koji sada predvode RK Slobodu, a igrali su i za Čelik, s kojima smo ostali u odličnim odnosima. Recimo, Davor Kadić, koji je 8 godina proveo igrajući kod nas i kako sam kaže, u Čeliku doživio 8 najljepših igračkih godina, je jedan od vrhunskih igrača u BiH. Mi RK Slobodu veoma poštujemo i cijenimo, ali poručujemo i Davoru i RK Slobodi, da ćemo učiniti maksimum da im sutra vratimo milo za drago za poraz u Tuzli jesenas, kada nismo bili na svom nivou, odnosno nismo dobro odigrali tu utakmicu”, zaključio je Škrbić.

Trener Rizvanović: odlično smo se pripremili

”Mi imamo izuzetno mladu ekipu. Ove sedmice smo odlično radili i spremali se za susret za Slobodom. Svi igrači su na okupu i na raspolaganju Stručnom štabu. Nema bolesnih i povrijeđenih igrača, što garantuje odličnu igru našeg tima. Čak šest prvotimaca nije putovalo na posljednju utakmicu u Sanski Most, koju smo dobili rezultatom 44:20, jer sam neke iskusnije igrače odmorio za ovu utakmicu. To su kapiten Riad Polić, doajen zeničkog rukometa Aldin Begagić, zatim Jasmin Omerović, Muhamed Ajanović, Danijel Jurić i Kenan Muslić. Sada su oni za ovu utakmicu na raspolaganju Stručnom štabu”, naglasio je prof. Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Riad Polić: samo pobjeda!

”Imamo izvanredan tim. Znamo sve o ekipi RK Sobode i ništa nas ne može iznenaditi. Idemo na pobjedu!”, rekao je kapiten RK Čelika, golman Riad Polić.

Zamjenik kapitena, mladi Faris Mrako koji je odlično odigrao utakmicu u Sanskom Mostu, kaže:

”Izuzetno cijenimo Davora Kadića i njegovo društvo odličnih rukometaša. Međutim, naša prednost je mladost tima i brza igra. Ništa osim pobjede u Zenici protiv Slobode ne dolazi u obzir! I psihološki – oni su u težoj situaciji, jer ako nas pobijede, oni su sigurni premijerligaši. Mi nemamo to psihičko operećenje te imamo šansu više da ih pobijedimo!”, ističe Mrako.

Eldar Mehić, iako ima tek 22 godine, ima veliko premijerligaško iskustvo, siguran je u pobjedu svog tima:

”Možda je Sloboda blagi favorit, ali nama se ne može desiti da ponovimo lošu igru od jesenas u Tuzli. Sada smo u punoj formi i ”našpanovani” smo da pregazimo RK Slobodu!”, kaže Eldar Mehić.

Poziv gledaocima i navijačima

Pane Škrbić, Seldin Rizvanović i Faris Mrako, press RK Čelik
Press RK Čelika 12.04.2019., s lijeva na desno: Pane Škrbić, Seldin Rizvanović i Faris Mrako

Na press konferenciji RK Čelika još je istaknuto da sa pobjedama dolazi i do povećanje broja posjetilaca u rukometnim utakmicama u Gradskoj areni Zenica, pa se na utakmici sa Slobodom očekuje rekordan broj posjetilaca.

add_alert

Dođite na utakmicu

”Ovu utakmicu protiv Slobode smo nazvali derbi utakmicom godine i očekujemo apsolutni rekord posjete naših navijača” – zajednička je parola Čelikovaca na press konferenciji.

Imamo najavu da će jedan broj ljubitelja rukometa na ovu utakmicu doći iz Travnika, zatim iz Bugojna, Viteza, Sarajeva, Kaknja, Zavidovića.

U cilju popularisanja rukometa, organizator je obezbijedio da svaka plaćena ulaznica bude i tombola za nagradu. Prva nagrada je putovanje na Zlatibor, dar turističke agencije Bosnexpress iz Doboj juga, zatim večera za dvije osobe u eksluzivnom restoranu Dubrovnik.

70 godina i Škola rukometa

1. Na press konferenciji RK Čelika je također istaknuto da se u Klubu već četiri mjeseca organizuje besplatna Škola rukometa Čelik, koja izvaredno radi pod vođstvom mladog trenera Nedima Šehića. Škola već ima pedesetak polaznika i, nakon osnovne obuke, djeca su već počela igrati utakmice na dva gola.

2.I druga vijest: da je sačinjen bogat program velikog jubileja – 70 godina RK Čelika, što će biti tema posebne press konferencije.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!