Kupi karte za utakmice 062 599 630

Pobjeda od rekordnih 24 gol razlike!

  • Iako su se rukometaši Čelika, zbog nepodrške Gradske uprave, u zadnji čas odlučili da putuju u Sanski Most, sada su obradovani rekordnim rezultatom u Prvoj ligi Federacije ove godine – od čak 24 gola razlike!
  • Trener Seldin Rizvanović je poštedio čak pet starijih igrača i nije ih vodio u Sanski Most, čuvajući ih za derbi utakmicu naredne sedmice protiv prvoplasirane ekipe – tuzlanske Slobode.
  • Sjajna igra ekipe RK Čelika u Sanskom Mostu i pobjeda sa rekordnom gol razlikom od čak 24 gola: Čelik – Sana 7 u Sanskom Mostu 44:20 (17:9) za Čelik.

Rukometaši Čelika su za odličnu igru pobrali velike aplauze objektivne publike u Sanskom Mostu, a sve ovo je uvertira za derbi godine u narednu subotu protiv tuzlanske Slobode u Zenici.

Trener Čelika Seldin Rizvanović poštedio je kompletnu prvu postavu standardnih starijih igrača, koji nisu putovali u Sanski Most, kako bi bili odmorniji i spremniji za derbi susret sa Slobodom. U Sanski Most nisu putovali kapiten i golman Čelika Riad Polić, sjajni pivot Aldin Begagić, te desno krilo Jasmin Omerović, bekovi Mumahed Ajanović, Danijel Jurić i Kenan Muslić, tako da najstariji igrač ekipe Čelika koja je putala u Sanski Most i tamo pobijedila visokim rezultatom ima samo 22 godine.

Bila je to utakmica za rukometne sladokusce, gdje su sve linije Čelika odlično funcionisale. Odlični su bili golmani Muamer Kaljić i Haris Muhić (imali po 7 odbrana). Golgeter ekipe je u svojih pola sata igre bio Eldar Mehić, sa 9 pogodaka. Krila Ekrem Kobilica i Adi Pašalić su zapucali po 7 golova, a desni bekovi Ivo Mišković i Kenan Biogradlija dali su po 5 golova. Faris Mrako je postigao 4, a Ismar Kahrić i Adnan Begagić su postigli po 3 gola, dok je Adnan Sumbuljević dao jedan gol. Pogledajte i mali slajder sa utakmice.

U domaćoj ekipi Sane 7 izvanredan je bio sjajni mladi sedamaestogodišnji bek Nail Selman sa 9 pogodaka, a Adis Ibričić, Hamza Hodžić i Gojko Blagojević postigli su po dva gola.

Sve u svemu, Čelik je odigrao jednu odličnu, za oko vrlo zanimljivu i borbenu utakmicu, utakmicu sa izuzetno brzim kontrama i polukontrama, iz kojih su golovo prosto ”sipali”.

”Prema rezultatu od čak 24 gola plus za nas, reklo bi se da smo ispred sebe imali slabog protivnika, što apsolutno nije tačno. Sana se borila svih 60 minuta, izgarala i žestoko se branila, ali su naišli na našu, danas veoma raspoloženu ekipu i svakako preovladao je naš bolji kvalitet”, izjavio je nakon utakmice kapiten RK Čelika Faris Mrako.

Trener RK Čelika Seldin Rizvanović je izjavio:

”Na utakmicu u Sanskom Mostu smo stavili tačku. Već smo se okrenuli derbi utakmici protiv Slobode u Zenici naredne subote. Radićemo specijalne pripreme po posebnom programu, biće tu uključeni svi raspoloživi igrači! I oni koje smo odmarali ovog vikenda – jer mi želimo pobijediti trenutno vodeću i najjaču ekipu u Prvoj ligi Federacije BiH”, rekao je Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!