Kupi karte za utakmice 062 599 630

U naredna četiri dana rukometaši Čelika odigraće dvije veoma važne i teške utakmice i o tome su govorili na press konferenciji.

  • RK Čelik želi da pobjeđuje na dva kolosijeka
  • U nedjelju dolazi RK Gradačac, a u srijedu je Kup utakmica sa
    RK Maglajom u Areni
  • Odličan rad Škole rukometa RK Čelik
  • Prijedlog da zenički Univerzitet bude Univerzitet rukometa
    Ciljevi Kluba za narednu godinu

U naredna četiri dana rukometaši Čelika odigraće dvije veoma važne i teške utakmice: prvu u nedjelju 10. novembra u derbiju 8. kola Prve lige FBiH protiv RK Gradačca, a već u srijedu 13. novembra u Kupu BiH protiv premijerligaša RK Maglaj.

”Naš cilj je da sljedeću godinu, godinu u kojoj slavimo 70 godina RK Čelika, obilježimo ulaskom u Premijer ligu BiH i da što dalje odemo u Kupu BiH”, rekao je na početku press konferencije predsjednik Kluba Pane Škrbić. ”Učinićemo sve da na proljeće RK Krivaji iz Zavidovića u povratnoj utakmici u Zenici vratimo ”milo za drago”, pobijedimo s više od 6 golova razlike i definitivno skočimo sa drugog na prvo mjesto Prve lige Federacije BiH”, dodao je.

”Imamo odličnu ekipu, imamo tim koji igra borbeno, žestoko, muški i kolektivno, imamo izuzetan stručni štab, imamo logistiku za borbu na dva fronta. Od medija, javnosti, Gradske uprave i Zeničko-dobojskog kantona molimo i očekujemo da podrže kvalitet koga imamo, da podrže dobru organizaciju Kluba koju imamo, da podrže rezultate koje postižemo u primicanju Premijer ligi BiH”, istakao je Škrbić.

Trenutno je RK Čelik jedan od najuspješnijh sportskih kolektiva u Zenici.

”Cijenimo protivnike ali pobjede su naše”

Na press konferenciji su govorili i Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba, kapiten Faris Mrako i bek Kenan Biogradlija. Zajednička rečenica sve tri izjave je: ”Cijenimo protivnike, ali pobjede su naše”…

Rizvanović:

”Nalazimo se u uzlaznoj liniji forme našeg tima. Gosti iz Gradačca su dobra i stabilna ekipa. Oni već treću godinu najavljuju borbu za sami vrh tabele. Trenutno su treći na tabeli. Biće to teška utakmica, ali mi smo optimisti. I protiv RK Maglaja, u Kupu, odigraćemo utakmicu na najvišem nivou i tu također idemo na pobjedu”, rekao je Seldin Rizvanović.

Faris Mrako:

”Ekipa Gradačca je ozbiljan protivnik, ekipa koja zna igrati rukomet. Imali smo i ranije jake duele s njima. Mi smo u odličnoj formi i sve drugo osim naše pobjede ne dolazi u obzir. I u Kupu ćemo protiv RK Maglaja tražiti svoju šansu. RK Maglaj ima odličnu ekipu, igrali smo protiv njih prijateljsku utakmcu pred početak ovog prvenstva. Nadigravaćemo se s njima i možemo ih pobijediti”, ističe najmladji kapiten jedne rukometne ekipe u BiH.

Kenan Biogradlija:

”Naredna četiri dana imamo dvije jake utakmice. U timu vlada profesionalni rad, sloga i drugarstvo, a nakon prethodnih pobjeda porastao nam je i moral. Sve su to preduslovi da odigramo dvije odlične utakmice i pobijedimo. Pozivam našu pobliku da dodje u Arenu i pomogne nam u postizanju dobrih rezultata”, izjavio je Biogradlija.

Odličan rad Škole rukometa

Na press konferenciji je istaknut odličan rad Škole rukometa RK Čelika. Rečeno je da je obnavljanje škole rukometa prije više od pola godine naišlo na odličan prijem kod građana i djece Zenice, tako da Škola svakodnevo raste sa novim upisom polaznika.

Trenutno Škola RK Čelika ima oko 60 članova, a dvije ekipe ove Škole se od ove sezone takmiče u zvaničnim rukometnim takmičenjima.

Cilj je – rečeno je na pres konferenciji, da u narednoj godini škola broji preko 100 djece i da ubuduće prvi tim RK Čelika crpi talente iz vlastitog podmlatka. Pohvaljen je rad trenera ove škole – Nedima Šehića, Sanela Hasanovića i Slavena Šijakovića.

Škola je besplatna, a Klub obezbjeđuje rad trenera, dresove, lopte i ostale potrebne rekvizite i uslove za Školu. Naglašeno je da stup prvog tima Čelika i danas čine igrači ponikli u Školi rukometa RK Čelika: Faris Mrako, Adnan Sumbuljević, Adnan Begagić, Mirsad Čelenka i drugi.

Saradnja sa Univerzitetom

Na press konferenciji RK Čelika je saopšteno da RK Čelik, nakon sastanka sa rektorom Univerziteta Zenica, prof. dr. Damirom Kukićem, intenzivno radi na izradi projekta da, po ugledu na američke univerzitete od kojih su neki specijalizovani za pojedine sportove i po tome su poznati, da zenički Univerzitet bude oaza rukometnih talenata iz šire regije.

”Poznato je da je BiH, a posebno naše okruženje, naš kanton, Tuzlanski i Srednjebosanski kanton izuzetno bogati rukometnim klubovima i rukometnim talentima. Ideja je da studenti koji igraju rukomet studiraju na zeničkim fakultetima, da za to dobiju određene beneficije u smještaju, stipendijama i slično. Intenzivno radimo na razradi tog koncepta, pripremamo elaborate i potrebnu dokumentaciju i nadamo se dobrom rezultatu”, naglasio je predsjednik RK Čelika Pane Škrbić, ne otkrivajući sve detalje ovog zanimljivog projekta.

”Želim da kažem da naš Klub posvećuje veliku pažnju da se naši rukometaši školuju, da studiraju. U tom smislu želim čestitati našem kapitenu Farisu Mraki jer je prvu godinu na Fakultetu završio ocjenom 10 i nosilac je povelje rektora Univerziteta Zenica, ”Najbolji student prve godine”, rekao je na press konferenciji Pane Škrbić.

Protiv Maglaja – humanitarna utakmica

Prema odluci Upravnog odbora RK Čelika, Kup utakmica sa RK Maglajem biće humanitarnog karaktera, jer će prihod sa ove utakmice biti uplaćen za liječenje mlade zeničanke Amne Hamzić, koja treba da putuje na liječenju u Tursku.

O ovoj temi na press konferenciji je govorio Sanel Hasanović, zadužen ispred Upravnog odbora RK Čelik za realizaciju ovog projekta.

– Na ovaj način mi nastavljamo humanitarni rad Kluba. Djevojčici Amni Hamzić potrebno je još 3.800 eura za odlazak na liječnje u Tursku. Pozivam sve koji dodju na utakmicu da plate ulaznicu i na taj način pomognu bolesnoj Amni Hamzić – rekao je Sanel Hasanović.

Igra i Aldin Begagić!

Dva važna igrača RK Čelika, koji zbog bolesti nisu nastupali na prethodnoj utakmici, dobro se oporavljaju.

”Aldin Begagić je sinoć lagano trenirao i on će protiv Gradačca biti u sastavu ekipe. Adnan Begagić s povredom leđa takodje lagano trenira, ali će još neko vrijeme biti van stroja”, izjavio je Seldin Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!