Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Rukometni klub Čelik u Zenici je prednovogodišnju press konferenciju iskoristio da upozna javnost i iz ovog Kluba pošalje optimističku poruku za 2018. godinu:

Ciljevi: Premijer liga i Evropa

  • Za svega tri mjeseca RK Čelik prošao put od gotovo potpunog raspada do potpune konsolidacije
  • Cilj: u sezoni 2018/2019. povratak u Premijer ligu i Evropu
  • RK Čelik – oaza omladinskog BH rukometa
Samo prije tri mjeseca RK Čelik je bio pred ambisom. Pola koraka je nedostajalo i da se padne u ambis, da se Klub rasformira i prestane sa takmičenjima. Za svega tri mjeseca  smo u potpunosti konsolidovali Klub i tim, ekipa ima odlične sportske uslove za rad i treniranja, opremu, prevoz, ishranu, upravljanje  klubom i odličan stručni rad i organizaciju… Sve je to dignuto na jedan izuzetan nivo.
Podmirili smo nešto ranijih dugova, isplatili po 3 stipendije učenicima i studentima  – rukometašima,  platili obaveze prema Rukometnom Savezu, izravnali neke sudske troškove, dio ranijeg duga za troškove ishrane itd. Uz sve to je račun solventan i na vrijeme  servisiramo sve potrebe Kluba.
Prvi put u istoriji kluba u posljednjih 10 godina obezbijeđene su zimske pripreme tima. Sve to je urađeno bez i jedne marke podrške Grada – rekao je Pane Škrbić, predsjednik Kluba, na press konferencije rukometaša iz Zenice.

Ciljevi: Bez poraza i povratak u Premijer ligu

Prvi sportski cilj je da u narednoj polusezoni ne smijemo izgubiti nijedan bod, nijednu utakmicu! Neće to biti dovoljno da uđemo u konkurenciju za prvo mjesto, zbog velikog zaostatka za prvoplasiranom RK Gračanicom, ali će osnažiti i očeličiti našu ekipu. U narednoj prvenstvenoj sezoni 2018/2019. najavljujemo borbu za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH i plasman u Evropu – dodao je predsjednik Kluba Pane Škrbić.
 
Imamo sjajnu mladu ekipu, starosti izmedju 16 i 20 godina, sastavljenu isljučivo od zeničke djece, sa četiri juniorska  reprezentativca BiH. Želimo i radimo na tome da RK Čelik bude neka vrsta centrale i okosnice juniorske i omladinske reprezentacije BiH. O tome sam vodio razgovore i dobio podršku od relevantnih činilaca Rukometnog saveza BiH – rekao je Škrbić.
U narednoj godini RK Čelik će ići na formiranje drugog tima i pionirskih ekipa.

Vraćanje publike

U strateške ciljeve RK Čelik je za narednu godinu dodao i vraćanje publike u Gradsku arenu.
Odmah iza Nove godine ići ćemo na ponudu godišnjih članskih karata koje obezbjeđuju besplatan ulaz na sve utakmice RK Čelika. Cijena godišnje članske karte odnosno godišnje ulaznice je 30 KM. Smatramo realnim da učlanimo 1.000 Zeničana i time stvorimo solidnu bazu za veću posjetu utakmicama RK Čelika od najmanje hiljadu posjetilaca po utakmici – poručili su iz RK Čelika.
Ciljevi će se ostvarivati i bez Gradske podrške
Mi idemo na ostvarenje postavljenih ciljeva (prije svega ekspresni povratak u Premijer ligu) bez obzira da li ćemo ili ne imati podršku Gradske uprave! Voljeli bi da je bude, a ako i ne bude pomoći Grada – ići ćemo na ostvarenje ciljeva sopstvenim snagama i svijetla obraza  – jedan je od akcenata sa press konferencije u RK Čeliku. –
 
Naš stav je da Gradska uprava treba da utvrdi jasne ciljeve i strategiju kad je riječ o vrhunskom sportu i da kaže šta želi  da podrži u gradu kao sportove i klubove od posebnog interesa za Grad. Po našem mišljenju to su, kad je riječ o kolektivnim sportovima: prvo NK Čelik, drugo RK Čelik i treće muški košarkaški klub Čelik i trebalo bi da Grad u djeluje u pravcu podrške tim sportovima i klubovima – poručuju iz RK Čelika.

Nagrada ”Srce Čelika”

Na pressu RK Čelika su predstavljena tri rukometna dijamanta, tri buduća lidera RK Čelika, inače člana juniorske jrepezentacie BiH: Adi Pašalić, Danijel Jurić i Faris Mrako, kojima su uručene posebne nagrade ”SRCE ČELIKA – NAJVEĆE NADE RK ČELIKA”.
Evo šta su oni izjavili na press konferenciji:
 
BEK DANIJEL JURIĆ:
 
Danijel Jurić prima Srce Čelika
DANIJEL JURIĆ – NAGRADA – PRVI MEĐU JEDNAKIMA

– Imamo odlične uslove, odlično radimo i za ovu ekipu će se tek čuti. Mi može samo napredovati i obezbijediti mjesto u Premijer ligi! – rekao je Jurić.

 
KRILO ADI PAŠALIĆ:
 
NAGRADA I ZA TELENTOVANOG ADIJA PAŠALIĆA
NAGRADA I ZA TELENTOVANOG ADIJA PAŠALIĆA

– Situacija se u RK Čeliku za svega tri mjeseca promijenila u pozitivnom smislu za 360 stepeni pa i oni koji su eventualno razmišljali da idu iz Kluba negdje drugdje, sada više nemaju za to razloga jer je u Čeliku sada sve u najboljem redu  – kaže Pašalić.

 
BEK FARIS MRAKO:
 
FARISU MRAKI ,,SRCE ČELIKA'
FARISU MRAKI ,,SRCE ČELIKA’

– Prezadovoljan sam svime što je u RK Čeliku postignuto u posljednja tri mjeseca. Sada samo treba da idemo naprijed i da ostvarimo klupske ciljeve ekspresnog povratka u Premijer ligu Bih  – ističe Mrako.

 
Osim mladih igrača, za borbu i opstanak kluba nakon turbulencija od prije pola godine, zlatke plakete ”Srce Čelika” predsjednik Škrbić je uručio treneru Seldinu Rizavanoviću, sekretaru Kluba Nedimu Šehiću i kapitenu Adnanu Begagiću.
 
SELDIN RIZVANOVIĆ PRIMA NAGRADU
SELDIN RIZVANOVIĆ PRIMA NAGRADU
beenhere

Sjajni mladi momci

Iz Uprave RK Čelika je takođe poručeno da ova ekipa ima  najmlađu seniorsku ekipu u BiH, sjajne mlade, dobre i  kulturne, karakterne mlade ljude, dobre učenike i dobre studente koji žele i vole da rade i da treniraju. Oni imaju već solidno rukometno znanje i na putu su da postanu odlični evropski rukometaši i svršeni studenti fakulteta…

– To su pravi igrački rukometni  dijamanti i igrači budućnosti – rečeno je na Pressu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!