Kupi karte za utakmice 062 599 630

STRUČNI ŠTAB RK ČELIKA ODLUČIO:
Posljednja opomena igračima!

Nakon četvorosatne detaljne rasprave na sastanku Stručnog štaba RK Čelika povodom nastupa rukometaša ovog Kluba u dvije posljednje prvenstvene utakmice (RK Vogošća i RK Bosna), čijim igrama u ovom Klubu nisu zadovoljni, najmjerodavniji organ u Klubu je odlučio da se petorici igrača koji su bili na tapetu da još jedna šansa i definitivna odluka o njihovom statusu prolongira.

– Ne radi se o tome da su igrači sa ogromnim iskustvom koji imaju velike zasluga za ranije uspjehe Čelika ,,zaboravili igrati rukomet”! Radi se jednostavno o tome da moraju više raditi na trenizima i manje griješiti na utakmicama i striktno poštovati upute sa klupe! –zaključeno je na proširenom sastanku Stručnog štaba sa predstavnicima Uprave kluba.

Član Stručnog štaba ispred igrača, Aldin Begagić, je zadužen da sutra održi poseban ,,zatvoreni sastanak” sa svim igračima, kako bi im se prenijeli zaključci Stručnog štaba i dogovorili dalji pravci aktivnosti.

 

BEZ PROMJENA U SASTAVU ZA ŠVAJCARSKU

 

Na gore pomenutom sastanku je takodje odlučeno da se ne mijenja ranije objavljeni sastav koji u subotu igra prvu utakmicu osmine finala Challenge Cupa u švicarskom gradu Thunu.
Prema tome, u Švicarsku putuju Enes Sirčo, Riad Polić, Ajdin Tufekčić, Davor Kadić, Eduard Martić, Aldin Begagić, Mirza Dervenčić, Edin Bajramović, Nermin Mujanović, Milan Duvnjak, Bakir Buljugija, Edvin Begović, Hamza Hadžić, Marko Čabai, Stefan Bugarčić i Nikola Matić.

– Do promjena u timu može doći danas ili sutra, ali samo ako se povrijedjeni igrači, Ajdin Tufekčić, Mirza Dervenčić, Edin Bajramović i Milan Duvnjak, ne oporave od povreda. U tom slučaju, prvi kandidati za put u Švicarsku su Amar Čerim, Adnan Sumbuljević i Ahmet Kmetaš – kaže trener Seldin Rizvanović.

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!