Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sretno momci!

Konačno je došao i taj dan: nakon 65 godina postojanja rukometaši RK Čelika, prvi put u svojoj dugoj historiji, igraju zvanične međunarodne utakmice van granica svoje države!

U Thunu, u Švicarskoj, u subotu i nedjelju, Čelik se bori za plasman u polufinale EHF Challenge Cupa!

I zašto i to ne reći: Čelik je predstavnik regiona u tom prestižnom Evropskom takmičenju!

Zato: sretno momci u ovom prvom pohodu na Evropu!

Sigurno je jedno: u Švicarsku ne idemo sa bijelom zastavom!

Iako smo imali puno raznih (pa i zdravstvenih) problema i povreda, posljednjih dana se žestoko radilo i ja vjerujem da će naši igrači dati sve od sebe.
U ekipu su se uklopila i tri nova igrača: Bugarčić, Matić i Čabai, Bajramović i Dervenčić su mnogo spremniji nego prije par dana, kada su u susretu u Sarajevu (sa RK Bosnom) ,,zaradili” žestoke udarce i povrede. Sve u svemu, klima i raspoloženje u ekipi je odlično i ja očekujem povoljan rezultat u Švicarskoj, protiv jedne od najbojih švicarskih ekipa, Wacker Thuna – izjavo je Pane Škrbić, predsjednik kluba pred polazak u Švicarsku.

Ekspedicija Čelika ispred klupskih prostorija polazi u 12 sati, a avionski let za Cirih je u 15.30 sati sa sarajevskog aerodroma.

Klub je obezbijedio i javljanje iz Thuna za zeničke i bih. medije, a oni najvatreniji navijači Čelika mogu mečeve 20. i 21. februara (u 17, odnosno u 16 sati) pratiti putem internet televizije u vlasništvo kluba Wacker Thun iz Švicarske.

Također, utakmice će biti prikazane i na TV Zenici prilikom povratka ekipe iz Švicarske.

I još jedna vijest: Čelik je prolongirao do daljnjeg prvenstvenu utakmnicu Premijer lige protiv RK Sloge iz Doboja, koja je trebala biti igrana u srijedu, 24.februara.

Novi dres RK Čelika

Novi dres RK Čelika

Nove jakne RK Čelika

Nove jakne RK Čelika

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!