Kupi karte za utakmice 062 599 630

Ovih dana pojavila su se razna saopštenja i prijedlozi nekih (rukometnih) klubova i pojedinaca koji se svode na zagovaranje da se što prije (maltene ultimativno) proglase prvaci rukometnih liga. I to u vrijeme kada se čitav svijet (pa i mi u našoj dragoj BiH) suočavamo i borimo protiv jednog od najvećeg (zdravstvenog) problema čovječanstva ikada, problema KORONAVIRUSA.

Rukometni klub Čelik, koji ove godine navršava 70 godina postojanja i uspješnog rada, smatra da O SPORTU I RUKOMETU TREBA POKRENUTI OZBILJNU I ŠIROKU RASPRAVU TEK KADA SE KORONA POBIJEDI!

error

Široko i sveobuhvatno: od boljeg organizovanja i funkcionisanja liga, do poštenog i korektnog vođenja liga, suđenja, delegiranja, a protiv korupcije i kojekakvih namještanja rezultata!

U tom smislu RK Čelik podržava oglašavanje RK Gračanice objavljeno ovih dana, Kluba sa svijetlom rukometnom tradicijom, Kluba koji upravo na takav pravi način, obraćanjem rukometnoj javnosti, postavlja stvari: da se promptno rješavaju sva krupna pitanja funkcionisanja rukometnog sporta, a ne da se samo i jednostavno što prije proglase prvaci liga za ”zelenim stolom”.

Naime, neki klubovi, samo zato što se trenutno nalaze na čelu tabela liga prekinutih prvenstava, (RK Krivaja, recimo, pročitali smo njihovo saopštenje javnosti u njima bliskim medijima) gotovo ultimativno traže da za ”zelenim stolom” budu proglašeni prvacima Prve lige Federacije BiH.

Sve se to dešava, ponavljamo, u ovim vremenima velikog zla po zdravlje svih ljudi u svijetu, u jeku koronavirusa, kada svakom normalnom čovjeku treba biti samo jedan i jedini cilj: kako spasiti svoj i svaki pojedinačni život u našoj državi i na planeti. A onda ćemo temeljito, i, nadamo se, savjesno i pošteno, o svemu drugom…

RK Čelik Zenica, 22.3.2020.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!