Kupi karte za utakmice 062 599 630

Danas je održana sjednica UO kluba RK Čelik i donesene su odluke o potrebi pojačanja u klubu, konkretna zaduženja svim članovima UO i o članovima komisije za turnir Zaim Kobilica. Odluke Uprave klubasu:

  • zadržati postojeće igrače i dovesti 4-5 pojačanja
  • Konkretna zaduženja za svakog člana Upravnog odbora
  • Turnir ”Zaim Kobilica”

Dok traje ljetna rukometna pauza u Prvoj ligi Federacije BiH, Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik  razmatra i bavi se aktuelnim pitanjima daljeg bitisanja ovog kluba. Članovi odnedavno rekonstruisanog Upravnog odbora Kluba, pojačanog sa 6 novih članova, uglavnom ljudi iz biznisa, saslušali su izvještaj predsjednika Kluba Paneta Škrbića o aktuelnim pitanjima i aktivnostima Kluba u proteklih devet mjeseci, a usvojeni su i Zaključci za budući rad.

”Osnovni zaključak je da se Klub opredjeljuje da je glavni cilj u narednoj takmičarskoj sezoni osvajanje prvog mjesta u Federalnoj ligi i plasman u Premijer ligu BiH. U tom smislu biće sačinjen konkretan Akcioni plan, kako bi se obezbijedili potpuni uslovi za realizaciju tog cilja”, rekao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Prioritet su pojačanja

Upravni odbor RK Čelika je zaključio da pod hitno treba, pored zadržavanja svih sadašnjih igrača, obezbijediti i četiri – pet pojačanja, posebno za bekovske i golmansku poziciju.

Trenutno imamo 11 kandidata za pojačanja. U narednih nekoliko dana treba ”završiti” ovu priču – rečeno je na sjednici Upravog odbora.

Pored pojačanja, poseban akcenat je dat i na obezbjeđenje finansijskih sredstava.

Svrstavanje RK Čelika među ekipe koje će u budućnosti Gradska uprava pesebno podupirati je vrlo važno. Međutim, glavni dio posla trebamo obaviti mi sami – rečeno je na sjednici Upravnog odbora RK Čelika.

Konkretna zaduženja

Upravni odbor RK Čelika je usvojio zaključak prema kome svaki član Upravnog odbora ima konkretno zaduženje na kome će se u Klubu posebno angažovati.

Tako će se presjednik Kluba Škrbić, zajedno sa sekretarom i stručnim štabom, angažovati oko pojačanja. Đenan Dedić je koordinator za marketing, dr. Kenan Kurić je koordinator Zdrastvene komisije a Nedim Šehić za administrativne poslove.

Šef stručnog štaba prof. Seldin Rizvanović je zadužen da hitno napravi plan priprema za novo prvenstvo, koga će usvojiti Upravni odbor, a Sanel Hasanović je koordinator za informisanje. Član Upravnog odbora Džemal Mrako će ubuduće biti kordinator za tehničku oraganizaciju utakmica, a Mahir Fetić za dokumentaciju Kluba.

Zaduženja i svih ostalih članova Uprave biće prema njihovim afinitetima.

Komisija za Turnir Zaim Kobilica

U Komisiju za organizaciju tradicionalnog rukometnog turnira Zaim Kobilica u avgustu ove godine su imenovani: Pane Škrbić, Emir Pašalić, Zlatan Mašić, Nedim Šehić i Đenan Dedić.

Komisija će pripremiti precizan prijedlog organizacije turnira a postoji mogućnost da ovogodišnji učesnici budu i evropski rukometni šampion RK Vardar, te još tri jake ekipe iz okruženja.

naslovna slika: arhiva, Prvi memorijalni turnir Zaim Kobilica

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!