Kupi karte za utakmice 062 599 630

Danas se Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik iz Zenice, u Skoplju sastao sa Mihajlom Mihajlovskim, predsjednikom rukometne SEHA LIGE, koji je najzaslužniji je da je rukomet u Makedoniji sport broj 1.

RK Vardar je 11 puta bio šampion Makedonije. Od 7 godina postojanja SEHA LIGE, RK Vardar je bio četiri puta šampion te,  jedne od najjačih evropskih liga i evropski je šampion za ovu godinu…

Već 30 godina Mihajlovski je na najvažnijim pozicijama u makedonskom i evropskom rukometu: više od 20 godina bio je predsjednik RK Vardara, od samog osnivanja; sedam godina je predsjednik SEHA lige, bio je direktor rukometne reprezentacije Makedonije. Uz sve to, Mihajlovski je i moj prijatelj, pa smo razgovarali o saradnji RK Vardara i RK Čelika i tome da RK Vardar bude učesnik ovogodišnjeg tradicionalnog turnira ”Zaim Kobilica” u Zenici.” – kaže Pane Škrbić.

Mihajlovski je istakao da Zenica mora imati jak rukometni klub, jer za to ima odlične uslove, prije svega najbolju rukometnu dvoranu u regionu. Mihajlovski je, izmedju ostalog, rekao da će učiniti sve da RK Vardar bude učesnik ovogodišnjeg turnira ”Zaim Kobilica” i na taj način utiče na popularnost i razvoj rukometa u Zenici, a takođe da će svojim autoritetom obezbijediti učešće na turniru još nekoliko izuzetno jakih rukometnih ekipa iz regiona jugoistočne i srednje Evrope.

Na kraju, Mihajlovski je eksluzivno za bh medije istakao da Bosna i Hercegovina ni ove godine neće imati svog predstavnika u SEHA rukometnoj ligi, jer, kako kaže:

”RK Izviđač iz Ljubuškog, kao ovogodišnji rukometni prvak Bosne i Herecegovine, nema kvaliteta za SEHA ligu, a ni ostale infrastrukturne uslove!”, kaže Mihajlovski. ”A uslovi generalnog sponzora SEHA lige – ruskog GASPROMA, u tom pogledu su veoma strogi i o tome nema pogađanja”, ističe Mihajlovski.

Na slici: Pane Škrbić sa Mihajlom Mihajlovskim

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!