Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Odmah nakon Skupštine Uprava Kluba se angažovala da obezbijedi adekvatna pojačanja. Prvi razgovori su obavljeni sa bivšim igračima Čelika Mirzom Dervenčićem i Rijadom Polićem.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Rukometog kluba Čelik prihvaćen je izvještaj o protekloj takmičarskoj sezoni, u kojoj su mladi rukometaši, starosti između 17 i 20 godina u prosjeku, osvojili odlično peto mjesto.
Recimo, prvi golman je mladi 17-godišnji srednjoškolac Muamer Kaljić, a ponajbolji igrači su 18-godišnjaci Faris Mrako i Adi Pašalić.

Skupština Kluba je odlučila da su osnovni ciljevi za narednu takmičarsku sezonu osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Zbog toga je ojačan Upravni odbor RK Čelika koji je sada jači za 7 članova iz sfere biznisa.

Novi članovi UO Čelika i novi igrači

Novi članovi Upravnog odbora Rukometnog kluba Čelik su: Emir Pašalić, Dženan Dedić, Almir Sarajlić, Adnan Šabani, Edin Šaćirović, Zlatan Mašić i Kenan Kurić. Predsjednik Kluba je Pane Škrbić, šef stručnog Štaba je Seldin Rizvanović, a generalni sekretar Nedim Šehić.

Odmah nakon Skupštine Uprava Kluba se angožovala da obezbijedi adekvatna pojačanja. Prvi razgovori su obavljeni sa bivšim igračima Čelika koje Uprava želi vratiti u matični Klub – Mirzom Dervenčićem, koji je uspješno nastupao u Prvoj Hrvatskoj ligi, te sa golmanom Rijadom Polićem koji je u posljednje vrjeme branio u RK Krivaji u Zavidovićima.

”Paralelno se obavljaju razgovori sa još pet-šest igrača i postoje velike šanse da u RK Čelik dođe nekoliko sjajnih premijerligaških igrača, koji bi bili garancija osvajanje prvog mjesta u ligi Federacije i plasmana u Premijer ligu BiH”, kaže presjednik kluba Pane Škrbić.

Naslovna slika: Mirza Dervenčič, arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!