Kupi karte za utakmice 062 599 630

 

background baner SA LOGOM

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika:

  • Možemo i moramo ,,preskočiti” ekipe RK Maglaja i RK Dervente – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika

Rukometni klub Čelik je u zimskoj prvenstvenoj pauzi konsolidao svoje redove. Zadržao je kostur tima koji je uspješno branio boje ,,crveno-crnih” prethodnih četiri – pet sezona, konsolidovao je Stručni štab a u oganizaciji kluba popeo se na viši stepen…

Klub je jesenji dio prvenstva završio na petom mjestu, a sada je cilj da se domogne trećeg mjesta i izbori play off – ,,Ligu 4”.

Medjutim, u posljednje vrijeme se pojavilo nekoliko izjava ljudi iz ovog kluba o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, pa je ekspresno regovao predsjednik Čelika, Pane Škrbić.

Onaj kome nije cilj borba za vrh tabele – može da ide!

– Priče o borbi za opstanak Čelika u Premijer ligi su nebuloze, nerealne i, možda, alibi za eventualni neuspjeh u nekim narednim mečevima. Cilj Uprave i igrača Čelika je precizan i jasan:

  • izboriti treće mjesto (ispred nas su RK Maglaj i RK Derventa) i ostvariti plasman u završnicu prvenstva – ,,Ligu 4”, gdje smo se redovno nalazili poslednjih godina.
  • Drugi cilj je ponoviti prošlogodišnji plasman u finale Kupa BiH, gdje smo lani u finalu igrali sa Banjalučkim Borcem.
  • Treći cilj je medjunarodna rukometna scena, gdje smo se našli prvi put u 65 godina postojanja kluba – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba Čelik i dodao: ,,onaj ko ne prihvata te ciljeve – može odmah ići iz Kluba!”

Nismo oslabljeni!

Netačna je informacija da smo oslabljeni u odnosu na prethodnu sezonu!– kaže Pane Škrbić.

Pane Škrbić, predsjednik kluba

Pane Škrbić, predsjednik kluba

– Istina je, otišla su tri igrača (za Birdahića se još ne zna, možda se još vrati u Čelik jer je žalbeni postupak u toku), ali je i istina da je jedino Semir Memić od njih trojice imao punu minutažu u jesenjem dijelu prvenstva. Birdahić i Mehić su vrlo malo igrali (možda i neopravdano zahvaljujući tadašnjem treneru Senadu Skopljaku). Pobjede i sami vrh na tabeli u Premijer ligi BiH su nam u prethodnim prvenstvima donosili igrači koji su i sada kostur tima: Aldin Begagić, Davor Kadić, Milan Duvnjak, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Eduard Martić, Bakir Buljugija, Edin Bajramović, Nermin Mujanović. Čak 9 igrača!… – ističe predsjednik Škrbić.

U klubu nisu bili zadovoljni radom trenera u jesenjem dijelu prvenstva i zato su angažovali Stručni štab u kome su čak četiri rukometna stručnjaka iz Zenice: Meha Begovac, šef stručnog štaba, prof. Seldin Rizvanocvić, trener, prof. Bojan Tepić, trener i Jasmin Salihefendić, trener golmana.

– Odlazak igrača u polusezoni će ipak biti nadoknadjen sa dva mlada, novoangažovana igrača: desnim bekom (ljevakom) i krilom, čime će klupa Čelika biti mnogo jača. Njihova imena i detalji o tome će se znati za dan-dva – zaključio je na kraju razgovora Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

Dvije utakmice – dvije pobjede

U pripremnom periodu Čelik je odigrao dvije prijateljske utakmice: u tuzlanskom Mejdanu protiv Slobode-Solane i u Gradskoj areni Zenica, protiv RK Žepča. Obje utakmice Čelik je riješio u svoju korist: Slobodu je pobijedio rezultatom 29:27, a RK Žepče sa čak 51:26.

U ovim utakmicama priliku da se pokažu dobili su svi igrači na koje Stručni štab računa u nastavku prvenstva , a posebno su se istakli sva tri golmana (Polić, Sirčo i Tufekčić), te Kadić, Begagić, Dervenčić, Hodžić, Buljugija i Begović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!