Kupi karte za utakmice 062 599 630

Druga prijateljska utakmica završena pobjedom Čelika

Rukometaši Čelika su večeras u Gradskoj areni Zenica u drugoj prijateljskoj utakmici pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH prosto ,,pregazili” solidnu ekipu RK Žepča, člana Prve lige Federacije BiH.
Rezultat je bio košarkaški – 51:26 za ,,Čelik” (poluvrijeme 25:11).

Treneri Čelika Begovac i Rizvanović su pružili priliku za dokazivanje svim igračima koji su im bili na raspolaganju.

Briljirao mladi Hamza Hadžić!

Hamza Hadžić

Po onome što se vidjelo na terenu priliku su svakako iskoristili najmlađi igrač Čelika, devetaestogodišnji Hamza Hadžić, koji je sa 8 postignutih golova bio golgeter utakmice i povratnik iz RK Kaknja, Adnan Begagić koji je postigao 5 golova. Bakir Buljugija je postigao 7 golova, a Aldin Begagić i Dervenčić po 6.

Sva tri golmana Čelika su ponovo bili na visini zadatka. Tako je Riad Polić imao 10, Ajdin Tufekčić 8 i Enes Sirčo 7 odbrana – ukupno sva trojica imala su 25 odbrana za 60 minuta igre.Žepča bolji od ostalih je bio Aca Damjanović (6 golova), te Jozinović i Dunđer (postigli po 3 gola).

”Ova utakmica je ispunila svoju svrhu, jer su svi naši igrači dobili šansu da se pokažu. I svi su, osim golmana i beka Edina Bajramovića, koji se žalio na lakšu povredu, postizali golove. Čak je i mladi pivot Amir Kmetaš (19 godina) postigao dva gola!”,  kaže prof. Seldin Rizvanović, trener Čelika.

Do početka prvenstva iduće subote, 29. januara, Čelik će najvjerovatnije u srijedu odigrati još jednu prijateljsku utakmicu.

U subotu gost Čelika u Gradskoj areni u prvoj prvenstvenoj utakmici u nastavku prvenstva je Igman sa Ilidže.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!