Kupi karte za utakmice 062 599 630

Iz Uprave RK Čelika smo primili saopštenje da je zvaničan početak priprema za narednu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi FBiH Grupa Sjever (ipak) u četvrtak, 17. januara.

”Tog dana će se održati prozivka i prvi trening u Gradskoj areni. Bila je prva varijanta da već od 10. januara započnu okupljanje i trenizi, ali smo naišli na prepreku stalne zauzetosti Gradske arene raznim događajima, tako da smo odlučili da, prema instrukcijama Stručnog štaba, igrači treniraju induvidualno do 17. januara, kada pripreme zvanično započinju”, kažu u Upravi Čelika.

Obzirom da je ekipa Čelika slobodna u prvom prvenstvenom kolu a planirani su treninzi i po dva puta dnevno, ovo pomjeranje početka priprema neće predstavljati neki problem – kaže Nermin Gušić, šef Stručnog štaba RK Čelika.

Povratak Kaljića i Kobilice

Što se tiče pojačanja redova RK Čelika izmedju dvije polusezone, valja istaći povratak u redove RK Čelika golmana Muamera Kaljića i igrača Ekrema Kobilice, koji su proteklu sezonu branili boje Škole Čelik Junior, a na vlastiti zahtjev su se vratili u redove RK Čelika.

”Golman Kaljić je inače bio posuđeni igrač Školi rukometa Junior od strane RK Čelika u prethodnoj polusezoni, a Kobilica je prethodnu polusezonu bio registrovan igrač Škole Junior. Oba su na naše zadovoljstvo izrazila veliku želju da se vrate u RK Čelik, a mi kažemo: dobro došli natrag, jer se radi o dva sjajna momka, odlična rukometaša i dvije velike rukometne nade zeničkog rukometa koji imaju na terenu tek mnogo da pokažu”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

U galeriji iznad: Kaljić i Kobilica
Naslovna slika: Novi šef stručnog štaba Nermin Gušić sa predsjednikom kluba Panetom Škrbićem

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!