Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika, nakon zimske pauze, započinju s uvodnim pripremama u četvrtak, 10. januara, u Gradskoj areni Zenica.

  1. Pripreme u Zenici pod vođstvom Nermina Gušića
  2. Uvodna pripremna okupljanja 10.januara a zvaničan početak priprema je 17.januara

Rukometaši Čelika, nakon zimske pauze, započinju s uvodnim pripremama u četvrtak, 10. januara, u Gradskoj areni Zenica. Zvaničan početak priprema je sedam dana kasnije – 17. januara. Tako je odlučio Upravni odbor ovog Kluba, iako je ranija odluka bila da će pripreme početi 21. januara.

“Još u decembru smo bili donijeli odluku da sa pripremama počnemo 21.januara. Tada smo mislili da prvenstvo u Prvoj ligi FBiH grupa Sjever započinje 1. marta. Medjutim, pošto prema zvaničnim informacijama iz Rukometnog saveza FBiH prvenstvo počinje 16. februara, odlučili smo da pripreme započnu ranije, već 10. januara. Tada počinju uvodna okupljanja igrača, a punom parom pripreme kreću 17. januara”, kaže novi Šef stručnog štaba Čelika Nermin Gušić.

Neće biti klasičnih priprema

”Obzirom da je RK Čelik u prvom prvenstvenom kolu slobodan, opet ćemo imati dovoljno vremena da se dobro pripemimo za nastavak prvenstva”, kaže Gušić.

Iz Stručnog štaba RK Čelika još saznajemo da neće biti klasičnih fizičkih priprema i rada s loptom, već će se na svim elementima priprema ekipe za nastavak prvenstva raditi paralelno. Pripremama će rukovoditi Nermin Gušić, a o fizičkoj spremnosti ekipe će se brinuti Seldin Rizvanović.

Očekuje se da će se pozivu na pripremne odazvati svih 20 igrača RK Čelika.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!