Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Zbog povreda, bolesti i posla u Maglaj nije putovalo čak 5 standardnih prvotimaca
  • Rezultat: 33:25 (16:13) za Maglaj.

Utakmica RK Maglaj – RK Čelik. Igrano u sportskoj dvorani u Maglaju. Gledalaca oko 600. Sudije: Mujanović – Sofkić (obje iz Doboja). Rezultat: 33:25 (16:13) za Maglaj.

Rukometaši RK Čelika gostovali su u Maglaju, gdje su igrali pred oko 600 domaćih navijača, uz bubnjeve i gromoglasno navijanje, kao da se radi o prvenstvenoj a ne o prijateljskoj utaknmici. Iako desetkovani, zbog neigranja čak pet prvotimaca, igrači Čelika su pružili snažan otpor odličnom Maglaju.

U Čelikovom timu svi raspoloživi igrači su ulazili u igru i svi su postizali golove: najviše Biogradlija i Šijaković (po 5 golova), zatim Danijel Jurić (4), Oruč i Sumbuljević po 3 postignuta gola, Čelenka 2, a tri igrača po jedan gol – Gušić, Mehić i Kobilica.

Desetkovani Čelik

Ovdje valja istaći da čak pet standardnih prvotimaca nije putovalo u Maglaj: kapiten Adnan Begagić ima bolove u ledjima (neizvjesno je hoće li nastupiti u narednih 15 dana), zamjenik kapitena Faris Mrako ima povredu stopala (prema odluci klupskog ljekara već od ponedjelja će biti u trenažnom procesu), dok je bek Mario Filipović dobio temperaturu, a Aldin Begagić i Ivo Mišković su bili zauzeti u svojim firmama.

”Nije nikakav alibi, već istina – da smo bili kompletni, naš otpor prema RK Maglaju bi bio još jači. Imali smo dosta grešaka, zicera, dodavanja lopte protivničkim igračima… U svakom slučaju, korisna i dobra utakmica, koja mi je dala nove podatke o tome šta ko od igrača i koliko može”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Odlična bekovska linija Maglaja

Mali slajder sa utakmice

RK Maglaj, prema onome što su prikazali protiv Čelika, ima odličnu ekipu. Posebno dominira bekovska linija: Čičkušić – Memišević – Mehinagić, uz Hajdića, Bajraktarevića i Bašića će biti tvrd orah za sve ekipe u Premijer ligi BiH, koja započinje naredne sedmice.

Najviše golova za Maglaj postigao je odlični Benjamin Čičkušić (7), zatim Hajdić (6), Memišević (5), te Bašić, Bajraktarević, i Omahić po 4 postignuta gola.

”Hvala RK Čeliku koji nam je i u okrnjenom sastavu odlično sparingovao. Bila je ovo dobra utakmica, kao prava prvenstvena. Od naredne sedmice nas očekuje pravi prvenstveni rat”, izjavio je nakon utakmice trener RK Maglaja Stevanović.

Sudije posebna priča

Dvije mlade djevojke, sudije ove utakmice iz Doboja, (Mujkanović i Sofkić) su posebna priča. Djevojke bukvalno nemaju pojma o sudjenju ali znaju kako da stvore pometnju. Što je najgore, one i same kažu – da nemaju pojma sa sudjenjem?!
Pa ko ih onda ”gura”? ”Gura” kao i sve drugo u Rukometnom savezu gdje se ne za ko pije, ali se zna ko plaća: rukomet!

U narednu srijedu RK Čelik u Zenici igra novu utakmicu – uzvratnu protiv RK Žepča, kojeg je pobijedio u Žepču (28:26).

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!