Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika već petnaest dana, zbog zauzetosti Gradske arene, svaki dan treniraju u Sportskoj dvorani Bilmišće. Isključivo se radi na uigravanju ekipe za naredno prvenstvo i radu s loptom. Na raspolaganju treneru Seldinu Rizvanoviću je 17 igrača, a zbog ambicija osvajavanja prvog mjesta i cilja – plasman u Premijer ligu – ciklus angažovanja novih igrača još nije završen.

”Želja nam je da dovedemo jednog dobrog odbrambenog igrača, odnosno beka – šutera” – kažu u Upravi kluba. ”Uz to, raduje nas da se naš igrač – desno krilo Ahmet Oruč, koji je boravio u inostranstvu, vratio u ekipu” – ističu u RK Čeliku.

Šijaković i Filipović se odlično snašli

Dva pojačanja u timu, bekovi Slaven Šijaković i Mario Filipović, kažu u Stručnom štabu Čelika, odlično su se snašli i predstavljaju veliko pojačanje za Klub.

”Zbog žestokih priprema pojavile su se i prve povrede. Kapiten Adnan Begagić je zadobio povredu kičme, a njegiv zamjenik Faris Mrako manju povredu noge. Oba su pod stručnim nadzorom ljekara – specijalista, pa se očekuju da će do početka prvenstva 28. septembra biti spremni za igru. Begagić je na ljekarskoj poštedi, a Mrako već lagano trenira”, kažu u Upravi RK Čelika.

Uskoro asistent šefa stručnog štaba

Pored igračkih pojačanja, ovih dana će se Klub pojačati i u segmentu Stručnog štaba, ali i Upravljanja klubom. Prije svega, biće imenovan asistent Šefa stručnog štaba, ali i nekoliko osoba u organizaciji Kluba.

Na kraju, nakon pobjede u Žepču (Čelik pobijedio rezultatom 31:28), ekipa RK Čelika u subotu igra novu prijateljsku utakmicu i to u Maglaju, protiv tamošnjeg istoimenog premijerligaša RK Maglaj. Utakmica se igra sa početkom u 19 sati.

”Obzirom na veoma jakog protivnika, u Maglaju ćemo zaista moći ocijeniti koliko smo do sada spremni za početak prvenstva!”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!