Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Završen prvi dan turnira Zaim Kobilica u Zenici
  • Iskra i Umag u finalu turnira

Četvrti medjunarodni turnir Zaim Kobilica započeo je prvom polufinalnom utakmicom RK Čelik – RK Iskra (Bugojno). U drugoj utakmici premijerligaš Hrvatske RK Umag je pobijedio ekipu bh. premijerligaša RK Vogošću.

Iskra pobijedila Čelik

U prvoj utakmici Čelik je bio puno bolji u prvom poluvremenu i vodio čak i sa rezultatom od 8 golova razlike, da bi u drugom poluvremenu Iskra ubacila u ”petu brzinu”, dostigla i prestigla Čelik, tako da je utakmica završena sa tri gola razlike u korist Iskre (36:30).

RK Čelik je u prvom poluvremenu sjajno odigrao i sve konce držao u svojim rukama, tako da se nije moglo znati da li je Čelik ili Iskra premijerligaš. Medjutim, od 40. minute, kada se desilo prvo izjednačenje, sve se okrenulo u korist Bugojanaca. Igračima Čelika je ponestalo snage jer nisu često mijenjani igrači a neki nikako i nisu dobili šansu.

Čelik bolji u prvom, a Iskra u drugom poluvremenu

Sve u svemu, ljubitelji rukometa su vidjeli dobar rukomet, na premijerligaškom nivou, borbenost i požrtvovanost sa obje strane. Najefikasniji u ekipi Čelika je bio krilni napadač Eldar Mehić sa 12 postignutih golova, dok je Aldin Begagić postigao 9, a Slaven Šiaković 4 gola.

Kod Iskre je najviše golova postigao bek Edin Klis, ovosezonsko pojačanje iz Krivaje (Zavidovići) koji je zabio čak 15 golova, a Admir Popaja je dodao 5 golova.

RK ČELIK: Haris Muhić (11 odbrana, 9 Muamer Kaljić, Eldar Mehić (12), Danijel Jurić (1), Faris Mrako, Adnan Sumbujević, Mario Filipović, Kenan Biogradlija (3), Ivo Mišković, Ekrem Kobilica (3), Aldin Begagić (9)Mirsad Čelenka, Edin Gušić. Trener Seldin Ruizvanvić.

RK ISKRA: Nedim Agić (8 odbrana), Nedim Halilović, Stefan Manojlović, Adi Seferović, Ajdin Velić (3), Amir Bistan (1), Admir Popaja (5), Admir Zukić (1), Sanjin Hadžiabdić (2) Miloš Tešanović, Edin Klis (15), Semir Zvekić (3), Jasmin Omerović (2), Andrej Matošević, Džejlan Kaltak (1).

Evo i mali slajder sa Turnira:

Umag bolji od Vogošće

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se hrvatski premijerligaš Umag i jedna od boljih ekipa u bh rukometu – RK Vogošća. Mlada ekipa iz Umaga je nadigrala Vogošću u svim elementima igre i na kraju zasluženo slavila rezultatom 33:31.

Najbolji strijelac kod RK Vogošće je bio Miloš Lojančić sa 8 golova, te Vanja Sminjanjić sa 6, kao i Strahilja Travar sa 5 golova.

U ekipi Umaga Marin Sinčić je dao 7, a Dino Gavran i Filip Glavaš su sa po 5 golova.

RK VOGOŠĆA: Damir Efendić (10 odbrana), Armin Beširević, Nedim Kadrić (1), Miloš Lojančić (8), Ivan Stojanović (2), Vanja Smiljanić (6), Adis Halilović, Strahinja Travar (5), Ajdin zahirović, Zlatko Kreso, Mirza Kapić (3), Haris Buljina (1), Ibro Jelačić (2), Bekjir Džemidžić, Adi Pašalić (3). Trener: Bojan Unčanin.

RK UMAG: Tomislav Milinković (12 odbrana), Fean Lučin, Tomislav Bošnja (1), Dino Gavran (5), Luka MAEROS, Raivis Gobunovas (4), Ivan Majić (3), Pero Ružić, Filip Glavaš (5), Marin Sinčić (7), Gabrijel Buvinić (4), Dino Horozović (3), Erik Vukotić (1). Trener: Boris Lisica.

Turnir se nastavlja sutra, u 17. i 19 sati. U 17 sati igraju nekada ljuti rivala Čelika iz Premijer lige BiH, RK Vogošća i domaćin RK Čelik, a u finalnom susretu u 19 sati igraće Iskra i Umag.

Delegacija Čelika kod majke Zaima Kobilice

Danas je delegacija RK Čelika posjetila majku Zaima Kobilice, koja ima 82 godine. Bio je to emotivan susret, pun suza i sjećanja na sjajnog rukometaša i čovjeka Zaima Kobilicu.

error

Ulaz slobodan

Ulaz na sve utakmice turnira je slobodan.
– Pozivamo ljubitelje sporta da u što većem broju dodju na subotnje utakmice u 17 i 19 sati  – poručuju iz Uprave RK Čelika.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!