Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • U finalnoj utakmici nakon neriješnog rezultata Umag bio bolji od RK Iskre
  • Igrač utakmice Raivis Gorbunovs (Umag), a najbolji golman
    Haris Muhić (RK Čelik)
  • Najbolji strijelac Edin Klis (RK Iskra), 25 golova

Završen je četvrti medjunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica, a u finalnoj utakmici, nakon boljeg izvođenja sedmeraca, slavila je ekipa RK Umaga.

U utakmici za treće mjesto ekipa RK Vogošće je savladala domaćina RK Čelik rezultatom 34:27.

Po završetku turnira upriličena je svečana dodjela pehara i drugih nagrada: pehar za prvo mjesto RK Umagu, za drugo RK Iskri, a treće mjesto RK Vogošći. Najbolji igrač turnira je Raivis Gorbunovs, igrač RK Umaga, golman turnira je Haris Muhić (RK Čelik), dok je prvi strijelac turnira (sa 25 golova) igač RK Iskre Edin Klis.

”Čestitam RK Umagu na zasluženom trijumfu i prvom mjestu na turniru! Hvala svim učesnicima turnira na odličnoj igri i odličnom rukometu, sportskom i fer ponašanju, na ovom svakako jednom od najboljih rukometnih turnira u našoj državi! Vidimo se dogodine u istom sastavu, a tada će se, povodom 70 godina postojanja Kluba, pored ove četiri ekipe, turniru priključiti još četiri ekipe, odnosno bit će ukupno 8 ekipa”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika i Organizacionog odbora turnira, zaključujući održavanje četvrtog turnira Zaim Kobilica.

Vogošća bolja od Čelika

Mada je Čelik tokom čitave utakmice bio ravnopravan partner RK Vogošći na terenu, u utakmici za treće mjesto na turniru, pobijedila je, ipak, iskusnija i ekipa sa dužom klupom, RK Vogošća (34:27 za Vogošću). Uz to, trener RK Čelika Seldin Rizvanović je dao šansu bukvalno svim igračima sa klupe, a golmani Haris Muhić i Muamer Kaljić su takođe pojednako vremena proveli na golu i uspješno branili.

Najviše golova za Čelik postigao je najiskusniji igrač Aldin Begagić (ukupno 6), zatim Slaven Šijaković i Kenan Biogradlija (dali po 4 gola), te krila Eldar Mehić i Edin Gušić (sa po 3 postignuta gola).

Obzirom da je ovo tek druga utakmica Čelika u ovoj sezoni, trener Rizvanović može biti zadovoljan igrom, a narednih mjesec dana do početka prvenstvene sezone mora se mnogo raditi na radu s loptom i uigravanju ekipe. Prvenstvo počinje 21. septembra, ali je Čelik slobodan u prvom kolu, tako da za njega prvenstvo počinje 28. septembra, utakmicom protiv RK Sanski Most na domaćem terenu.

Kod RK Vogošće najviše golova postigao je Vanja Smiljanić (8), zatim Haris Buljina (7) i Adi Pašalić (6).

RK ČELIK: Haris Muhić , Muamer Kaljić, Eldar Mehić (3), Danijel Jurić (1), Faris Mrako (1), Slaven Šijaković (4), Adnan Begagić, Adnan Sumbuljević, Mario Filipović (2), Kenan Biogadlija (4), Edin Gušić (3), Ekrem Kobilica (2), Aldin Begagć (6), Mirsad Čwelenka (1).

Umag bolji na penale

U finalnoj utakmici je RK Umag, koji je vodio čitavo vrijeme utakmice, dozvolio da se pred kraj utakmice Iskra približi, a zatim i izjednači, tako da je utakmica u regularnom toku završena rezultatom 25:25.

U izvodjenju penala uspješniji je bio RK Umag, tako da je Umag osvajač prvog mjesta i pehara (rezultat 27:29).

Kod RK Umaga najbolji igrač (koji je proglašen i igračem turnira) bio je Raivis Gorbunovs. Nabolji strijalac kod Umaga je Marin Sinčić (sa 6), te Dino Gavran, Ravais Gorbunovs i Filip Glavaš (sa po 4 gola), dok je kod Iskre golgeter bio Edin Klis (sa 10 golova, u prethodnoj utakmici postigao 15 golova i tako postao najbolji srijelac turnira). Pet golova je postigao Semir Zvekić, a 4 Amir Bostan.

Najboljim golmanom turnira je proglašen golman RK Čelika Haris Muhić sa 22 odbrane.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!