Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Danas počinje turnir Zaim Kobilica: Čelik sa Iskrom otvara turnir
  • Prvo pojačanje Slaven Šijaković

Četvrti medjunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica biće održan u petak i subotu. U polufinalnim mečevima danas će se sastati RK Čelik i RK Iskra (Bugojno), klubovi za koje je nastupao Zaim Kobilica. Početak ovog meča je u 17 sati.

U 19 sati snage će odmjeriti RK Vogošća i RK Umag iz Hrvatske.
Izmedju ove dvije utakmice biće upriličeno svečano otvaranje turnira. U subotu su utakmice za plasman, u 17 sati za treće mjesto, te u 19 sati je finale.

Ulaz na turnir besplatan

”Za ovaj turnir štampali smo specijalne pozivnice koje su upućene svim bivšim igračima RK Čelika u proteklih 69 godina. Takodje, delegacija kluba u sastavu Nedim Šehić, generalni sekretar i Ferid Backo Begagić, član Skupštine Kluba, će posjetiti majku rahmetli Zaima Kobilice. Učinili smo sve da napravimo dobar turnir. Pozivamo ljubitelje rukometa i sporta uopšte da dodju na turnir i da nas podrže”, kazao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Ulaz na sve utakmice turnira je besplatan.

Press konferencija povodom turnira

Šef stručnog štaba RK Čelika, Seldin Rizvanović je na specijalno priređenoj press konferenciji istakao da su pripreme Čelika počele nešto kasnije, ali da je plan sustignut, kada je riječ o fizičkoj spremi igrača i da sada slijedi rad s loptom i odigravanje utakmica.

Pane Škrbić, Seldin Rizvanović i Sanel Hasanović, press RK Čelika

Pane Škrbić, Seldin Rizvanović i Sanel Hasanović, press RK Čelika

”Kostur našeg tima je ostao isti kao i u prethodnom prvenstvu. Od pojačanja doveli smo Slavena Šijkovića iz premijerligaša RK Gračanice, a u planu je angažovanje još jednog ili dvojice igrača iz bekovske linije, kako bi ostvarili povratak u Premijer Ligu i Evropu”, kazao je Seldin Rizvanović.

Mrako: Jurišamo na prvo mjesto!

Kapiten Čelika Faris Mrako kaže da je atmosfera u ekipi odlična i da su igrači spremni boriti se i dati maksimum za najviši plasman.

Press konferencija RK Celika povodom turnira Zaim Kobilica

Press konferencija RK Celika povodom turnira Zaim Kobilica

”Fizički smo već potpuno spremni i sada treba da radimo na tehničko-taktičkim elementima igre, a i to ćemo do početka prvenstva 21. septembra realizovati. I ovoga puta jurišamo na prvo mjesto i Premijer ligu BiH”, kaže Mrako.

Pojačanje – srednji bek Slaven Šijaković

Tokom press konferencije zvanično je predstavljeno prvo ovogodišnje pojačanje u RK Čeliku. To je dosadašnji igrač premijerligaša RK Gračanice, srednji bek Slaven Šijaković. Njemu je predsjednik Kluba Pane Škrbić, kao novom prvotimcu Čelika, uručio dres sa brojem 6 u RK Čeliku.

Bek Slaven Šijaković je predstavljen kao pojačanje RK Čelika

Srednji bek Slaven Šijaković je predstavljen na press konferenciji, drugi sa desne strane

Šijaković je izjavio da je u RK Čeliku izvanredno primljen i od suigrača i od Uprave Kluba, da je organizacija RK Čelika savršena, te da očekuje da će Čelik već na ovom turniru potrditi da je jaka i dobra ekipa.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!