Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Tradicionalni međunarodni rukometni turnir koji se održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije, započinje utakmicom RK Čelik – RK Iskra (Bugojno), u petak, 30. avgusta u Gradskoj areni Zenica, sa početkom u 17 sati.

Druga utakmica turnira, RK Umag – RK Vogošća, igra se u 19.00 sati, a svečano otvaranje biće održano između ove dvije utakmice (u 18 i 30 sati).

Interesantno je istaći da je Zaim Kobilica u BiH nastupao za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

Svi bivši igrači RK Čelika pozvani na turnir

Organizacioni odbor turnira je takođe odlučio da na turnir, kao specijalne goste, pozove sve bivše igrače RK Čelika, od Reufa Ekmeščića, Mehe Begovca do Mehe Merdanovića, Edina Pojskića, Jadranka Tepića i mnogih drugih igrača koji žive i borave u Zenici. U tom smislu se mole svi zainteresovani bivši igrači RK Čelika da se prijave generalnom sekretaru kluba, Nedimu Šehiću, (tel. 062 599 630) kako bi im bile uručene svečane pozivnice za turnir.

Okupljanje igrača u subotu, 10. augusta

Šef Stručnog štaba Čelika, prof. Seldin Rizvanović, pozvao je prvotimce RK Čelika na prvi trening u subotu prije podne, a žestoke pripreme najavljuje nakon obilježavanja velikog praznika Bajrama, od 12. avgusta pa dalje.

”Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti do prve zvanične utakmice na turniru ”Zaim Kobilica”, 30. avgusta u 17 sati protiv novog premijerligaša RK Iskre iz Bugojna. Nakon turnira krećemo sa još žešćim pripremama do početka nove prvenstvene sezone, 15. septembra”, kaže Rizvanović.

Čestitke i novčani pokloni za bajramske praznike

Predsjednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić je danas svim igračima i rukovodstvu kluba čestitao nastupajući veliki praznik – Kurban Bajram.

Pored čestitki, svim igračima je uplaćen i novčani iznos ”bajramluka”.

”Već jako dugo, otkakao je na sceni ova Uprava Kluba, stalna je praksa RK Čelika da se za Bajram i za druge praznike, prije svega igračima, ali i ostalim aktivistima koji rade za ovaj Klub, dodijele novčane čestitke praznika”, kaže Pane Škrbić.

Naslovna slika: Arhiva – Foto sa prvog memorijalnog turnira Zaim Kobilica u Zenici

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!