Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Danas je u Gradskoj areni Zenica započeo novi ciklus Škole rukometa Čelik kojem su prisustvovala djeca, polaznici škole, kao i članovi Uprave Kluba.

Počelo je, počelo…

U četvrtak, 1. novembra, kako je i najavljeno, u Gradskoj areni Zenica započeo je novi ciklus Škole rukometa Čelik. U majicama koje su dobili kao poklon od Kluba, sa novim profesionalnim loptama i pod budnim okom čak pet trenera (prof. Seldin Rizvanović, Nermin Gušić, Nedim Šehić, te prvotimcima RK Čelika prof. Riadom Polićem, te Eldarom Mehićem) djeca su ”upijala” i sa oduševljenjem realizovala svaki pokret i savjet trenera.

Prvom treningu prisustvovali su i Pane Škrbić, predsjednik, te Bojan Tepić, fizioterapeut RK Čelika.

Po završetku prvog časa i treninga djeca – polaznici škole rukometa Čelik su kazala da jedva čekaju utorak i novi trening, na kojem će, prema najavama, biti čak 30 polazika.

Evo ko je sve bio na prvom trenigu Škole rukometa Čelik:
Minel Šahinović, Imran Tahmiščija, Armin Deronja, Danin Šarić, Amer Zvekić, Bakir Heco, Davud Šabić, Selman Džinić, Jasmin Odobašić, Imran Novalić i Tarik Ganić.

U prilogu je fotogalerija sa prvog treniga Škole rukometa Čelik Zenica.

Pred nedjeljni meč u Visokom: Čelik ide po šestu pobjedu

Svih dvadeset igrača RK Čelika sinoć su prisustvovali i vrlo ozbiljno radili na trenigu prve ekipe, pripremajući se za veoma važan prvenstveni meč protiv Bosne 2 u Visokom. Uigravani su posebno, kako odbrana tako i brzi napad Čelika, za utakmicu u Visokom, a raspoloženje i borbeni duh prisutan je kod svih igrača.

Takođe, kako kaže klupski fizioterapeut Bojan Tepić, koji i inače prisustvuje bukvalno svakom i jutarnjem i popodnevnom treningu – ”zdravstveni bilten RK Čelika je odličan”.

”Utakmica se igra u nedjelju, 4. novembra u 17 sati. Rapoloženje u ekipi je odlično, svi smo zdravi i spremni za maksimalnu borbenu igru do šeste po redu pobjede u nizu od šest utakmica. Iako ekipu RK Bosne izuzetno cijenimo, bodovi sigurno dolaze u Zenicu!”, izjavio je za naš portal zamjenik kapitena RK Čelika Faris Mrako.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!