Kupi karte za utakmice 062 599 630

Čelik je pobijedio mladu i talentiranu ekipu RK Bosna u Visokom, rezultatom 36:26, i tako se učvrstio na prvom mjestu tabele Prve lige FBiH Sjever.

  • U šest utakmica šest pobjeda RK Čelika – Čelik pregazio i Bosnu
  • Igrač utakmice Eldar Mehić sa 12 golova

Utakmica sedmog kola Prve lige FBiB – Grupa Sjever, RK Bosna 2 (Visoko), RK Čelik, igrano u KSC Mladost u Visokom. Gledalaca: 150.
Rezultat: 26:36 (poluvrijeme 16:16). Sudije: Lipa Nedim i Muhtarević Adnan. Delegat: Eso Konjičanin.
Sedmerci: Bosna 7 (6), Čelik 7 (5). Isključenja: Bosna 4, Čelik 6 minuta.

RK BOSNA: Ajdin Imamović, Belmin Hrnjić (2), Berin Ahić, Nedim Alihodžić, Tarik Halilbegović, Sead Sirčo (5), Harun Babić (6), Mirza Redža (1), Adnan Kurtoviuć, Ahmet Čabaravdić, Emrah Jamaković (10), Harun Sirčo (2), Kerim Semić (2). Trener: Mirza Handžić.

RK ČELIK: Faris Mrako (1), Eldar Mehić (12), Kenan Muslić (4), Ismar Kahrić, Adnan Begagić (1), Adnan Sumbuljević, Miran Čović (1), Jasmin Omerović (5), Danijel Jurić, Riad Polić (9 odbrana), Kenan Biogradlija (3), Admir Bjelopoljak (1), Haris Muhić (6 odbrana), Aldin Begagić (4), Adi Pašalić (4). Trener: Seldin Rizvanović.

Zanimljiva i dinamična utakmica

Sjajna rukometna predstava u Visokom. Mlada ekipa Bosne 2 odlično se nosila protiv iskusnije ekipe RK Čelika, tako da je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 16:16. Čelik je tek u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više i odličnom igrom i u odbrani i u napadu stalno povećavao prednost, pa je na kraju utakmica završila sa deset golova prednosti za RK Čalik (36:26 za Čelik).

Prvo poluvrijeme je karaktisalo puno tehničkih grešaka kod napadača RK Čelika, jer su neki igrači željeli da postignu što veći broj golova. Iako je Čelik poveo sa ubjedljivih 5:1, zahvaljujući greškama Čelikovih napadača, rezultat je izjednačen na 5:5. Čak je u jednom trenutku Bosna povećala prednost sa 3 gola razlike i to je sve što je mogla da učini vrlo mlada i talentovana ekipa Bosne. Završilo se rezultatom 36:26 za RK Čelik.

Takav rezultat je obezbijedio da se RK Čelik sa 18 bodova učvrsti na prvom mjestu prvenstvene tabele Prva liga Federacije – Grupa Sjever.

Ispod je slajder sa fotografijama sa utakmice koje je snimio Jasmin Hadžić Blicko, oficijelni fotograf Kluba:

Eldar Mehić postigao 12 golova

Ova utakmica RK Čelika biće upamćena po odličnoj igri, dobroj odbrani i po brzim kontranapadima.

Najbolji igrači u domaćoj ekipi bili se Emrak Jamaković (postigao 10 golova), te Harun Babić sa 6 i Sead Sirčo sa 5 golova.

Golgeter i igrač utakmice je bio Eldar Mehić iz RK Čelika, koji je postigao 12 golova, dok je Jasmin Omerović postogao 5, te Kenan Muslić, Aldin Begović i Adi Pašalić koji su postigli po četiri gola za RK Čelik.

U narednom kolu Čelik je domaćin ekipi SANE 7 iz Sanskog Mosta.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!