Kupi karte za utakmice 062 599 630

Dan uoči narednog kola prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH lider na tabeli Rukometni klub Čelik na svom terenu spremno dočekuje ekipu Sane 7 iz Sanskog Mosta. Utakmica se igra u subotu, 10. novembra, u Gradskoj areni Zenica, s početkom u 20 sati.

Cijelu sedmicu se svih 20 igrača Čelika intenzivno pripremalo za utakmicu sa Sanom 7, ali je sva pažnja već sada, ustvari, usmjerena na kolo iza te utakmice – na derbi u ovogodišnjem prvenstvu, utakmicu devetog kola u Tuzli sa RK Slobodom.

Utakmica protiv Sane – trening za utakmicu sa Slobodom

”Tačno je da se već sada pripremamo za utakmicu protiv Slobode u Tuzli! Iako nimalo ne podcjenjujemo ekipu Sane 7, utakmica protiv Sane će nam ustvari poslužiti kao trening utakmica za naredno kolo i utakmicu sa Slobodom”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović i dodaje: ”Svakako da protiv Sane 7 ne dolazi u obzir nikakav drugi rezultat, osim naše ubjedljive pobjede.”

Stanje u ekipi Čelika je odlično. Zdravstveni bilten je takođe dobar. U gripoznom stanju se nalazi jedino Danijel Jurić, koji nije trenirao dva dana i već se oporavlja, dok zbog povrede koljena u sastavu protiv Sane 7 vjerovatno neće biti ni odlični bek Kenan Muslić, koji je dobio tri dana poštedu od klupskog doktora. Medjutim, u tim se vraćaju Ahmed Oruč i Mustafa Babić.

Poziv na utakmicu ljubiteljima sporta

Uprava Kluba i igrači Čelika pozivaju gradjane Zenice i ljubitelje sporta da 10. novembra u 20 sati dođu u Gradsku arenu i uživaju u odličnoj igri RK Čelika.

”U šest utakmica – ostvarili smo svih šest pobjeda! Sada protiv Sane 7 zasigurno idemo na sedmu pobjedu za redom i učvršćujemo se na prvom mjestu na tabeli Prve lige FBiH. Pozivamo ljubitelje rukometa da podrže novog šampiona!”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!