Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Riad Polić, golman i najbolji igrač oktobra u RK Čeliku, dao je intervju za oficijelnu Facebook stranicu Kluba. Intervju, koji je vodio Sanel Hasanović, prenosimo u cijelosti.

U razgovoru za našu Facebook stranicu 26.10, Riad Polić, golman i prema ocjenama najbolji igrač Čelika u dosadašnjem dijelu prvenstva, ocijenio je dosadašnje rezultate Kluba, govorio o atmosferi u ekipi, te najavio utakmicu protiv RK Lukavac u subotu na Bilmišću od 14:30.
Također, popularni Pola govorio je i o očekivanjima do kraja prvenstva i najvažnijim duelima protiv Slobode i Krivaje.

Facebook RK Čelik: Pola, evo za početak da nam kažeš koliko si zadovoljan dosadašnjim rezultatima i početkom sezone u Prvoj ligi FBiH?

Riad: Što se tiče početka sezone, mogu reći da sam zadovoljan, a šta drugo i reći jer smo do sada slavili u svim utakmicama. Značajno je to da trener Seldin u svakoj utakmici daje priliku svim igračima i svaki igrač dobija svoju priliku kako bi se nametnuo i dokazao za jače utakmice koje nas očekuju, tako da nam je gol razlika bila u drugom planu, mada je i u ovom slučaju i više nego zadovoljavajuća. Iako je posljednja utakmica u Kaknju završena sa samo 5 golova razlike, imali smo kontrolu tokom cijele utakmice i pobjeda nikad nije došla u pitanje.

Facebook RK Čelik: Koliko si zadovoljan svojom formom, evo struka se složila da si među najboljim igračima u dosadašnjem toku prvenstva, a na posljednje dvije utakmice proglašen si i za igrača utakmice?

Riad: Mogu reći da je moja forma zadovoljavajuća, sigurno da to što sam dobio pohvale za zadnje dvije utakmice i proglašen za igrača utakmice podiže samopouzdanje i to je veoma bitno za utakmice koje dolaze. Utakmica koja nam dolazi protiv Lukavca je još jedna u nizu kao i dosadašnje. Ne želim da podcijenim nekoga, poštujemo svakog protivnika, ulazimo maksimalno ozbiljno ali mislim da sve utakmice, osim Slobode i Krivaje, imaju samo jedan mogući ishod, a to je naša pobjeda – sve ostalo je nedopustivo.

Bliže nam se utakmice sa Slobodom i Krivajom, i sve mora da bude na vrhunskom nivou ako želimo da ostvarimo dobre rezultate. Treniramo dobro, treninzi su dobro organizovani i usmjereni su samo prema te dvije utakmice jer smo svjesni da nemamo pravo na grešku. Nema mnogo nepoznanica kada su u pitanju ta dva protivnika, većina nas je imala priliku da igramo, kako protiv tako i sa igračima koji igraju u te dvije ekipe, tako da je sve moguće i mi vjerujemo da možemo ostvariti dobre rezultate.

Facebook RK Čelik: Ponovo si u Čeliku od početka ove sezone, bio si tu prije dvije sezone dok se igrao premijerligaški rukomet, kako ti sada izgleda klub, igrački, organizacijski, kakva je atmosfera?

Riad: Kao što rekoste, povratnik sam u RK Čelik, ne znam šta da kažem po tom pitanju… Prošli put, kada sam bio član RK Čelika, igrala se Premijer liga, bila je druga ekipa, odgovornost je bila veća pa tako da se baš ne može porediti ova situacija sa prošli put, međutim odgovornost i ciljevi koji su postavljeni ispred nas su veliki i pritisak je veliki.
Što se tiče organizacije i stvari vezanih za to, kao i prošli put, sve je na zavidnom nivou. Mogu reći da organizacijski, za razliku od većine klubova u BiH, RK Čelik zaslužuje da se nalazi u samom vrhu bosanskohercegovačkog rukometa.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!