Kupi karte za utakmice 062 599 630

Danas je održana press konferencija RK Čelika o predstojećoj utakmici sa RK Lukavcem, ali i upisu u Školu rukometa Čelik.

  • Protiv RK Lukavca igramo za gol razliku! – kažu igrači Čelika Begagić, Polić i Mehić

Dvije su teme najnovije, danas održane press konferencije RK Čelika Zenica: predstojeća utakmica šestog kola Prve lige Federacije protiv RK Lukavca i početak rada Škole rukometa ČELIK.

Naime, u subotu u 14 sati i 30 minuta je utakmica 6. kola protiv RK Lukavca u dvorani Bilmišće. Ne podcjenjujući protivnika, svi učesnici pressice, od igrača Riada Polića, Eldara Mehića i Adnana Begagića, zajedno sa trenerom Seldinom Rizvanovićem i predsjednikom kluba Panetom Škrbićem su jedinstveni u izjavama: ništa drugo osim naše ubjedljive pobjede protiv RK Lukavca ne dolazi u obzir!

Igrač predhodne utakmice, golman Riad Polić, koji je protiv Kaknja u Kaknju imao čak 23 odbrane, dodaje:

”Protiv Lukavca, kojeg poštujemo, popravit ćemo našu gol razliku, koja je i ovako najbolja u Prvoj ligi F BiH!”

Trener Rizvanović i kapiten Adnan Begagić kažu da se u ekipi radi maksimalno ozbiljno i uigravaju nove varijante i za napad i za odbranu, te da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu sa RK Lukavcem. Krilo Eldar Mehić, igrač utakmice Čelika za mjesec septembar, kaže da će krila Čelika ponovo ”igrati glavnu ulogu na putu do ubjedljive pobjede”.

Škola rukometa

Ipak, najveći dio pressice bio je posvećen početku rada Škole rukometa, o čemu su govorili predsjednik Kluba Pane Škrbić i trener – direktor školer Seldin Rizvanović.

”Sve tehničke pripreme za početak rada Škole su završene: izvršena je registracija Škole kod nadležnog organa, usvojen je progam Škole rukometa, obezbijeđeni su sponzori za početak rada, termini za treninge u Gradskoj areni, imenovani su treneri i rukovodstvo Škole. Prof. Seldin Rizvanović je direktor i trener škole, Nedim Šehić, sekretar i trener škole, Nermin Gušić, trener i član Uprave Škole, te Prof. Bojan Tepić, član Uprave Škole, ”istakao je predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Besplatna škola i majice Čelika

Slajder sa press konferencije RK Čelika

Takođe, novinarima je rečeno da će prvotimci RK Čelika, inače  profesori sporta Riad Polić i Jasmin Omerović, te Eldar Mehić, koji je bio član tri selekcije BiH, U 17,18 i U 21 i već je vodio grupu polaznika Škole rukometa u Zavidovićima, kao i mladi Faris Mrako, prvotimac RK Čelika koji ima tek 19 godina, a ponikao je baš u Školi rukometa Čelik, također biti treneri i učestvovati u realizaciji programa Škole.

”Svi prvotimci RK Čelika kojima vremenske prilike dozvoljavaju (škola, studije, posao), biće uključeni u realizaciju programa zvanu Škola rukometa RK Čelik. Škola rukometa RK Čelik je besplatna, a svaki polaznik Škole će besplatno dobiti majicu sa grbom RK Čelika prilikom upisa! Nabavljeno je i 20 orginalnih selektinih lopti za rukomet za najmladji uzrast. Sada traje upis polaznika Škole, a početak rada Škole je zakazan za 1.novembar 2018. godine”, rečeno je na press konferenciji Rukometnog kluba Čelik.

Info i upisni pult na utakmici

Na utakmici u subotu, 27 oktobra, u dvorani Bilmišće će biti instaliran info i upisni pult za Školu rukometa RK Čelik, pa se pozivaju roditelji i njihova djeca da dođu na utakmicu i upišu u Školu rukometa Čelik, te da požure sa upisom, jer je broj polaznika škole ograničen.

”PUBLIKA SE TAKOĐE VRAĆA NA TRIBINE ZA VRIJEME NAŠIH UTAKMICA. POZIVAMO SVE LJUBITELJE RUKOMETA, POSEBNO RODITELJE, DA DOĐU U SUBOTU NA NAŠU UTAKMICU PROTIV RK LUKAVCA I VIDE KAKO U PRAKSI IZGLEDA DOBRO ORGANIZOVANA RUKOMETA EKIPA. ULAZ ZA SVE POSJETIOCE JE – BESPLATAN”, PORUČIO JE SELDIN RIZVANOVIĆ.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!