Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika su u pet prvenstvenih utakmica Prve lige FBiH slavili svih pet puta, ovoga puta u sjajnoj utakmici protiv solidne ekipe RK Lukavca na svom terenu.

  • Čelik deklasirao ekipu RK Lukavca
  • RK Čelik – RK Lukavac 42:22 (19:12)
  • Igrač utakmice Kenan Muslić, a igrač mjeseca oktobra golman Riad Polić

Utakmica 6. kola Prve lige Federacije BiH. Igrano u dvorani Bilmišće u Zenici. Gledalaca oko 100. Sudije: Tarik Hasković i Irem Mešić (oba iz Sarajeva). Delegat je bio Nermin Salkanović (Zenica.).
RK Čelik – RK Lukavac – rezultat 42:22 (19:12). Isključenja: Čelik 10 minuta, RK Lukavac 6 minuta. Sedmerci: Čelik 5 (3), a Lukavac 2 (2).

RK ČELIK: Faris Mrako (1), Eldar Mehić, Kenan Muslić (2), Ahmed Oruč (8), Adnan Begagić ( 3), Adnan Sumbuljević (4), Jasmin Omerović (4), Adi Pašalić (6), Riad Polić (9 odbrana), Kenan Biogradlija (7), Admir Bjelopljak (3), Haris Muhić (6 odbrana), Aldin Begagić (1), Muhamed Ajanović (3). Trener: Seldin Rizvanović.

RK LUKAVAC: Bakir Siočić, Benjamin Burek, Enes Delić (2), Nadir Kasumović (1), Damir Ahmetović (3), Nermin Mustafić (1), Adis Kasumović, Anis Kudu-zovuić , Ajdin Džibrić (6), Harun Tokić, Almin Iljazagić, Nedim Čamdžić (6), Ermin Rizvić (3), Omo Smajlović Trener: Mevludin Osmić.

Peta u nizu pobjeda Čelika

Rukometaši Čelika su u pet prvenstvenih utakmica Prve lige FBiH slavili svih pet puta, ovoga puta u sjajnoj utakmici protiv solidne ekipe RK Lukavca na svom terenu. Tako je RK Čelik nakon svojih pet odigranih utakmica i pet pobjeda u nizu, uz šest odigranih kola Prve lige Federacije BiH, preuzeo čelnu poziciju na tabeli, sa 15 osvojenih bodova i gol razlikom od visokih 70 golova. RK Čelik je vodeću poziciju na tabeli preuzeo nakon što je RK Sloboda Tuzla u Zenici sinoć porazila ekupi Škole rukometa Čelik junior (29:25 za Slobodu).

Već nakon prvog poluvremena, RK Čelik je imao 7, a na kraju čitavih 20 golova razlike: RK Čelik – RK Lukavac 42:22. I ovoga puta trener Rizvanović je u igru uvodio sve raspoložive igrače, osim odličnog lijevog krila Eldara Mehića, koji ima bolove u nozi, a Danijel Jurić se zbog bolesti nije ni skidao za ovu utakmicu.

Bila je to brza, dopadljiva i zanimljiva utakmica, u kojoj je Čelik golove dao iz brzih kontranapada. Ekipa RK Lukavca, iako solidna, sa nekoliko izuzetnih iskusnih igrača, ipak nije dorasla današnjem domaćinu a prijetnje za gol Čelika predstavljali su samo Ajdin Džibrić i Nedim Čamdžić, dok je golman Siočić imao 12 odbrana.

Muslić i Polić – najbolji igrači

Ispod je slajder sa fotografijama sa utakmice, foto: Jasmin Hadžić

Na kraju utakmice uručeni su pehari ”Najrukometaš” i to Kenanu Musliću, kao igraču ove utakmice, a golmanu Riadu Poliću za igrača Čelika za mjesec oktobar. Pehare je uručio predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

Igre Kenana Muslića su odlične, a posebno fascinira njegova igra u odbrani. Golaman Riad Polić je proglašavan igračem utakmice u poslednja tri prvenstvena kola, gdje je npr u prethodnom kolu, protiv ekipa RK Kakanj, imao čak nevjerovatnih 23 odbrane -kaže se u obrazloženju.

Kad je riječ o igraču utakmice protiv RK Lukavca, pored Kenana Muslića, koji je nagradu dobio prije svega zbog odlične igre u odbrani, za nagradu su ovoga puta odličnom igrom konkurisali Adi Pašalić (dao 6 golova), zatim Kenan Biogradlija koju je pružio svoju najbolju partiju u ovom prvenstvu (dao 7 golova), te Ahmed Oruč koji se u ekipi pojavio nakon duže pauze (i postigao 8 golova)

Nagrade Merdanoviću i Muhiću

Prije početka utakmice je održana mala svečanost na kojoj je Predsjednik Kluba Pane Škrbić uručio dres Kluba Kenanu Merdanoviću, koji je prošao sve strukture u RK Čeliku: od igrača, člana Upravnog odbora, v.d. direktora Kluba do sada najvatrenijeg navijača i prijatelja RK čelika.

Merdanović je dobio posao u Sloveniji i seli se u tu prijateljsku zemlju, ali kako kaže, ”i dalje ostaje vjeran svom Čeliku.”

Druga nagrada je pripala, kao i čestitka za rođendan, mladom i talentovanom golmanu Čelika Harisu Muhiću Kiretu, koji je rođen u Zenici prije 22 godine.

Na kraju, predsjednik RK Lukavca je predsjedniku Škrbiću uručio Zahvalnicu svog kluba za učešće Čelika na Rukometnom turniru u Lukavcu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!