Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Pred susret sa RK Bosnom iz Tešnja trener RK Čelika Seldin Rizvanović je pred ”slatkim mukama”: koga od više od dvadeset igrača staviti u prvi tim?

Rukometaši RK Čelika su pauzu u prethodnom kolu Prve lige Federacije BiH odlično iskoristili, trenirajući dva puta dnevno i potpuno su ostvareni programi, kako na planu povećanja fizičke spremnosti ekipe, tako i u radu s loptom i tehničko-takmičarskim elementima igre. Dodatno su ”napunjene beterije” igrača i dograđeni elementi brze igre koju nova ekipa Čelika upražnjava.

Međutim, u ovom trenutku postoje i ”slatke muke” trenera RK Čelika prof. Seldina Rizvanovića, koje se sastoje u činjenici da trenizima prisustvuje više od 20 igrača i da za svaku poziciju u timu konkurišu dva odnosno tri igrača, gotovo istog kvaliteta.

Još nije poznat početni sastav rukometaša Čelika

Tako dan prije utakmice sa Bosnom (Tešanj), koja se igra u subotu 13 oktobra u 19 sati u Gradskoj areni Zenica, još nije poznat početni sastav rukometaša Čelika.

”Jedno je sigurno: utakmicu protiv RK Bosne će započeti najspremnijih sedam igrača, što ću odrediti pred sami početak utakmice”, kaže Seldin Rizvanović. ”Dilema je puno, ali ako i ne krene najbolje prvoj sedmorki, biće dosta izmjena tokom igre…
Kako trenutno stvari stoje – za golmansku poziciju broj 1 konkurišu Riad Polić i Haris Mugić Kire, kandidati za krilne pozicije su Eldar Mehić, Adi Pašalić, te dva Omerović Jasmina (Cico i Zeko) i Ahmet Oruč.
Za poziciju pivota u konkurenciji su dva Begagića (Aldin i Adnan), te sedamnaestogodišnji Ismar Kahrić, a za tri mjesta u bekovskoj liniji konkuriše čak osam igrača – Mrako Faris, Kenan Muslić, Miran Čović, Adnan Sumbljević, Danijel Jurić, Kenan Biogradlija, Admir Bjelopljak i Muhamed Ajanović.”

POZIVAMO LJUBITELJE SPORTA I RUKOMETA DA DOĐU U SUBOTU U 19 SATI U GRADSKU ARENU DA VIDE NOVI ČELIČNI I BRZI ČELIK!

Oproštajna utakmica Zeke Omerovića

Mladi i talentovani rukometaš RK Čelika Jasmin Omerović Zeko u subotu igra oproštajnu utakmicu za svoj tim, zbog odlaska u Španiju na dalje školovanje.

Omerović je započeo u Školi rukometa Čelik još prije 12 godina (sada ima 19 godina) i izrastao u odličnog rukometaša i sjajnog momka.

”Žao nam je što Zeko odlazi, jer se radi o pravom rukometnom i ljudskom biseru, sjajnom momku i odličnom rukometašu. Njegova želja je da nastavi školovanje (studiranje) u Španiji a mi smo Klub koji ne želi da sprječava želje naših članova. Zato Zeko: sretno Ti bilo u Španiji! Da završiš Fakultet i da nam se jednog dana vratiš u RK Čelik”, rekao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!