Kupi karte za utakmice 062 599 630

Međunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica u Gradskoj areni Husejin Smajlović otvorio je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović. Grad Zenica je pokrovitelj ovog tradicionalnog turnira.

  • U prvoj utakmici turnira ZAIM KOBILICA RK Čelik savladao odličnu ekipu RK Jajca, a u drugoj RK Iskra (Bugojno) ekipu Gençlik Gücü iz Sjevernog Kipra
  • U finalu se sastaju RK Čelik i Iskra

Prilikom otvaranja turnira, Uberinu Kovačeviću, bivšem golmanu RK Čelika, sada u kolicima, predsjednik kluba Pane Škrbić je uručio najveće klupsko priznanje ”Srce Čelika”, jer je čitav život 200 posto uz svoj Čelik.

U prvoj utakmici domaći RK Čelik je pobijedio odličnu ekipu RK Jajca rezultatom 29:28 (poluvrijeme 16:17), a u drugoj je Iskra savladala Kiprane rezultatom 41:27 (poluvrijeme 15:11).

Čelik bolji za jedan gol

Prvo poluvrijeme u utakmici dva člana Prve lige Federacije BiH Sjever je proteklo u laganoj prednosti gostuju iz Jajca, dok je Čelik bio bolji u drugom poluvremenu. Utakmica je bila izuzetno zanimljiva, žestoka i borbena, ali u granicama fer pleja, gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu i vidjelo se da su ekipe tek započele sa pripremama za naredno prvenstvo.

Naime, RK Jajce je prije ovog meča na turniru odigralo samo jednu prijateljsku utakmicu (sa premijerligašem Bosnom iz Visokog u Jajcu), koja je završila porazom Jajčana, dok je ovo RK Čeliku prva utakmica u ovoj sezoni.

RK ČELIK: Faris Mako (1), Edin Gušić (4), Ekrem Kobilica (1), Mirza Dervenčić, Amar Kobilica (15), Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić (1), Tarik Kubat, Mensur Hadžić, Ahmed Oruč, Mirsad Čelenka (2), Ante Dragičević (5), Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Dženan Hodžić, Mevludin Čehajić. Trener Miki Filipović.

Najviše golova na ovoj utakmici je postigao Amar Kobilica, RK Čelik, čak 15, a Ante Dragičević je postigao 5 i Edin Gušić 4 gola.

Kod Jajca je odličan bio srednji bek Admir Popaja (postigao 8 golova), Kaltak je pridodao 6, Faris Rujanac 4, a Tibor Alanović i Josip Bliznac po 3 gola.

Treneri Filipović i Halaba zadovoljni

Oba trenera – i Filipović i Halaba su zadovoljni onim što su vidjeli jer, kažu, mjesec dana je do početka prvenstvene sezone i greške se mogu i moraju ispraviti.

Treneri RK Čelika i RK Jajca
Treneri RK Čelika i RK Jajca

Miki Filipović, RK Čelik:

– Bila je to jako borbena utakmica. Zadovoljan sam onim što su moji momci pokazali. Ipak, ovo je tek prva prijateljska utakmica – kaže Filipović.

Benjamin Halaba, RK Jajce:

– U ovoj utakmici nisu igrala moja tri standardna igrača. Sutra ćemo biti kompletni i još bolje igrati – kaže Halaba za naš portal.

Odlična RK Iskra i borbena ekipa Gençlik Gücü

Utakmica izmedju bugojanske Iskre i ekipe Gençlik Gücü (Sjeverni Kipar) je bila sjajna utakmica, u kojoj je turska ekipa pružila snažan otpor odličnoj Iskri samo u prvom poluvremenu: rezultat na kraju prvog poluvremena glasio je 15:11 za Iskru. Na kraju je bilo ubjedljivih 41:27.

Iskra se odlično priprema za naredno prvenstvo u Premijer ligi i sigurno je da će mnogim ekipama pomrsiti račune. Do pobjede je Iskru predvodio nenadmašni reprezentavac Benjamin Čičkušić, sa 9 golova, odlični Čekić je postigao 6, a Todorović, Hodžić i Janković po 5 golova.

Kod ekipe Gençlik Gücü bolji od ostalih bili su Ahmet Altan (7 postignutih golova), Dogay Ever i Sezer Saymaz su dali po 5 golova. Veoma zapažen u ovoj ekipi je bio golman Semsi Yildirm, sa 18 odbrana.

Inače, gosti iz Sjevernog Kipra su se predstavili kao veoma žilava i borbena ekipa, koja se ni u jednom trenutku nije predavala.

Finale turnira u nedjelju u 18 sati

Pehari za turnir Zaim Kobilica
Pehari za turnir Zaim Kobilica

U nedjelju u 18 sati igra se finalna utakmica između RK Iskre (Bugojno) i domaćeg Čelika, u kojoj je Iskra favorit. Međutim, u taboru Čelika kažu da se neće lako predati i da će se maksimalno boriti.

U 15 sati i 30 minuta je utakmica za treće mjesto između RK Jajca i ekipe Gençlik Gücü.

Po završetku obje utakmice biće uručeni pehari za prvo, drugo i treće mjesto, te za najboljeg igrača, golmana i strijelca.

Foto: Jasmin Hadžić Blicko/Adnan Begagić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!