Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Rukometnom klubu Čelik su već započele predturnirske aktivnosti prije početka osmog po redu Rukometnog turnira Zaim Kobilica. Turnir se održava u subotu i nedjelju, 21. i 22. augusta, u Gradskoj areni Husejin Smajlović.

Organizator turnira, Rukometni klub Čelik, na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem, održao je radni sastanak i dogovor sa predstavnicima ekipe Gençlik Gücü iz Turske republike Sjeverni Kipar, koja je sinoć doputovala u Zenicu.

Protkol o saradnji dva kluba

Predsjednik Turskog kluba Zeeb Choudhry i Čelika Pane Škrbić potpisali su protokol o dugoročnoj saradnji, koja se ogleda na učestvovanju na turnirima Gençlik Gücü u Zenici i ekipe Čelika na Kipru.
Prema sporazumu, saradnja će se odvijati i u segmentima stručne, trenerske, organizacijske, tehničke, igračke i druge saradnje na dobrobit oba kluba.
Prema ovom sporazumu, ukoliko pandemijska situacija bude dozvoljavala, RK Čelik bi već u novembru ove godine trebao učestvovati na turniru na Kipru.

Predstavnici dva kluba su izmijenjali i prigodne poklone. U nastavku pogledajte galeriju fotografija sa ovog susreta.

Inače, u subotu 21. augusta, u prvoj utakmici u 16:00 sati, RK Čelik igra sa ekipom RK Jajce, a nakon toga, Gençlik Gücü igra sa ekipom Iskre iz Bugojna. U nedjelju 22. augusta u 15.30 sati je utakmica za treće mjesto, a u 18.00 sati finalna utakmica turnira.

Ekipa Gençlik Gücü kod ambasadora Turske

U petak, 20. augusta, ekipa iz Sjevernog Kipra ima cjelodnevni boravak u glavnom gradu BiH Sarajevu, gdje će posjetiti kulturno-historijske spomenike a imaće i prijem kod ambasadora Turske u Sarajevu.

Ostale ekipe – učesnice turnira (Jajce i Iskra Bugojno) u Zenicu stižu na dan početka turnira, 21. augusta.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!