Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Rukometaši Čelika su večeras izgubili prijateljsku utakmicu protiv domaće Iskre, drugoplasirane ekipe Prve lige FBiH Grupa Sjever.

RK Iskra – RK Čelik 36:28 (18:15)

Igračima trenera Seldina Rizanovića večeras gotovo ništa nije polazilo za rukom: loše su igrali u odbrani i bili smušeni u napadu protiv osrednje ekipe RK Iskra. Nije opravdanje ni izuzetno ”zločinački” hladna dvorana KSC Bugojno, ni loše sudije Alan Pezo i Elvir Ljuca, koji su od početka utakmice ”držali stranu” domaće ekipe koja je u pojedinim trenucima (iako je ovo bila prijateljska utakmica) igrala veoma grubo; nije bitna ni činjenica da su u ekipi Čelika nedostajali golman Ajdin Tufekčić i bek Danijel Jukić!
Jednostavno, Čeliku večeras ništa nije polazilo za rukom, pa vjerovatno ne bi bilo drugačije ni uz dva pomenuta igrača.

Zaslužena pobjeda Iskre u Bugojnu

S druge strane, rukometaši Iskre su igrali hrabro, na momente i grubo, uz dva odlična beka – srednjeg i lijevog (Amir Bostan i Admir Papaja) koji su sami RK Čeliku dali 20 od ukupno 36 postignutih golova za Iskru.

Čelikovi igrači nisu našli adekvatnu protivtežu agresivnim Bugojancima, pa je jedino Edvin Begović Iskri zabio 11 golova i to zahvaljujući činjenici da je pucao penale.

Sve u svemu, sigurno je da će ova utakmica biti dobra baza za duboku analizu igara od strane igrača Čelika i trenera Rizvanovića, što je i njihov zaključak nakon utakmice. Cilj je da drastično smanje broj ”zicera” i poprave igru u odbrani. Ako se to ne desi, očigledno je da nekim igračima RK Čelika nije mjesto u ekipi.

U svemu je dobra činjenica da se ne radi o prvenstvenim nego o prijateljskim utakmicama, što znači da se do početka marta i prvenstvenih utakmica dosta toga može i mora popraviti.

SASTAV ČELIKA: Adi Pašalić, Jasmin Omerović (1), Faris Mrako (2), Edhem Grabus, Adnan Sumbuljević (2), Kenan Biogradlija (1), Edvin Begović (11), Ahmed Oruč, Aldin Begagić (5), Harun Šarić, Mateo Brekl, Muamer Kaljić, Mirsad Čelenka i Mirza Mulić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!