Kupi karte za utakmice 062 599 630

Prvo veče turnira Zaim Kobilica protekao je u odličnim rukometnim predstavama: RK Čelik je pobijedio RK Jajce a RK Bosna RK Iskru.

  • Za treće mjesto boriće se Iskra iz Bugojna i Jajce
  • Prilikom svečanosti otvaranja turnira igrači Čelika iznenadili predsjednika Škrbića prigodnim poklonima za rođendan
  • Finale Čelik – Bosna u nedjelju u 19 sati

Najprije je domaći RK Čelik pobijedio RK Jajce (rezultat 34:27), a nakon toga je RK Bosna (Visoko) deklasirala bugojansku Iskru.

Rezultat: 43:31 za Bosnu (poluvrijeme 21:15). Igrano u gradskoj Areni Zenica, bez prisustva publike. U nedjelju, u 19 sati je finalna utakmica Čelik – Bosna, dok se u 17 sati u borbi za treće mjesto sastaju Iskra i Jajce.

Čelik bio bolji od Jajca

Turnir su otvorile ekipe RK Čelik i RK Jajce. Bila je to dobra rukometna predstava u kojoj je domaća ekipa za nijansu bila bolja i nadigrala solidnu ekipu RK Jajca.

Rezultat: 34:27 (poluvrijeme 17:12) za Čelik. Trener Čelika je, kako je i najavio prije utakmice, dao šansu svim raspoloživim igračima, a samo jedan manji period je nastupila prava prva sedmorka tima.

RK ČELIK: Haris Muhić, Raid Polić, Ante Dragičević (2), Danijel Jurić (3), Faris Mrako (4), Slaven Šijaković (8), Amir Kišić (1), Adnan Sumbuljević (1), Aldin Begagić (3), Mario Filipović (3), Jasmin Omerović (3), Mirza Dervenčić (1), Amel Omerspahić (2), Mirsad Čelenka, Edin Gušić (3), Adi Mešinović, Ajan Šeketa, Mensur Hadžić, Dženan Hodžić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK JAJCE: Osman Osmanović, Adin Keljalić, Ado Popaja (8), Armando Radić, Đejlan Kaltak (1), Miran Čović (6), Amar Ćano, Antonio Radić (4), Belmin Hajder, Matej Jukanović (1), Josip Bilizanac (1), Tarik Agić (2), David Sivanjić, Halid Julardžija (1). Trener: Mensur Alkić.

Rizvanović: Utakmica s dosta opreza i prava prijateljska

-Utakmica sa RK Jajcem nam je dobro došla da upoznamo tim sa kojim ćemo igrati ligaške utakmice. Naime, odlukom Federalnog saveza, RK Jajce i RK Borac Travnik su iz lige Jug za ovu narednu sezonu ”prekomandovani” i prešli u našu ligu Sjever. Utakmica je bila s dosta opreza i prava prijateljska. Ipak, mi smo imali kontrolu igre svih 60 minuta. Jajce je povelo samo u prvoj minuti sa 1:0, a onda smo mi preuzeli inicijativu i diktirali tempo čitavu utakmicu. Napad smo odigrali na zavidnom nivou, dok je odbrana bla našto slabija i bez motiva. Svi moji igrači su imali određenu minutažu i na kraju solidnih 7 golova u našu korist te tako opravdali ulogu favorita.
Ekipi Jajca se zahvaljujem na korektnoj i fer igri, a mojim momcima čestitam na pobjedi – izjavio je Seldin Rizvanović.

Najbolji igrači

Uz komentar i ocjenu trenera treba dodati da sva tri golmana lagano ulaze u formu (Polić, Muhić i Hodžić), te da su bili solidniji nego na prethodne dvije utakmice, mada je to još daleko od njihove prave forme.

I u ovoj utakmci prava ”radilica” je bio Slaven Šijaković, a uz njega su se istakli i Aldin Begagić, Mario Filipović, Danijel Jurić i Faris Mrako.

Kod RK Jajca Miran Čović je bio pravi vođa ekipa (postigao 6 golova, a pored njega odličan je bio Admir Papaja (8) i Antonije Radić (4 gola).

Pogledajte i fotografije sa utakmice

Turnir otvorio Pane Škrbić

Turnir je otvorio Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika i Organizacionog odbora turnira, rekavši:

– Učešće na turniru Bosne Visoko, Iskre Bugojna, Jajca i Čelika nam je obezbijedilo privilegiju da je ovo ove godine najjači rukomeni turnir u BiH. Mi smo imali potvrđeno učešće i naših ino prijatelja – RK Partizana Beograd, Vardara Skopje, Željezničara Niš i RK Umaga, tako da bi, uz ove četiri i te četiri ekipe, bili najveći turnir ne samo u BiH već i u regionu. Dogovorli smo se sa našim gostima iz inostranstva da na turniru gostuju naredne godine kada ćemo, nadam se, slaviti ulazak Čelika u Premijer ligu BiH.

Pokloni i čestitke za Škrbića

Prijatno iznenađenje je bilo za predsjednika Kluba Paneta Škrbića, kada su mu se prilikom otvaranja igrači obratili riječima:

”Alfa i omega našeg kluba, predsjednik Pane Škrbić je prošle sedmice proslavio rođendan, a bukvalno svi mi igrači smo jednoglasno odlučili da ga iznenadimo prilikom otvaranja turnira i uručimo mu prigodne poklone, sa porukom da nam nova sezona donese samo uspjehe koje ćemo zajedno slaviti i okruniti plasmanom u Premijer ligu BiH.
Predsjedniče, Tvoja nevjerovatna energija motiviše svakog od nas igrača da u svakom susretu na terenu dajemo više od svojih mogućnosti. Za vas i zbog vas! Čestitamo vam rođendan, predsjedniče!”

Poklone je u ime svih igrača uručio kapiten Čelika Faris Mrako, a zatim je uslijedilo zajedničko fotogafisanje za uspomenu i sjećanje.

Predsjednik Škrbić, vidno prijatno iznenadjen i emotivno uzbuđen, toplo se zahvalio na prigodnim poklonima i kratko rekao:

”Hvala vam, dragi momci! Baš ste me prijatno iznenadili i dotakli! Ostajemo zajedno u druženju i u narednoj deceniji, a sa tako sjajnim momcima u narednoj godini svakako idemo u Premijer ligu, zasigurno žestokom ali samo poštenom sportskom borbom na terenu!”

Bosna – Iskra 43:31 (21:15)

Koliko se god utakmica Čelik – Jajce odlikovala prijateljskom i fer-plejovskom igrom, ona između dva premijerligaša, RK Bosne (Visoko) i RK Iskre (Bugojno) je bila mnogo oštrija, žustrija, borbena, a u nekim trenucima i na ivici incidenta.

Iskra je samo na trenutke bila dostojan protivnik trećeplasiranoj ekipi u prethodnoj sezoni Premijer lige BiH.

Evo šta za tu utakmicu kaže trener Čelika Rizvanović

”Utakmica Bosna – iskra bila je potpuno drugačijeg temperamenta u odnosu na utakmicu Čelik – Jajce. Odbrana je bila na obje strane dosta gruba i na granici incidenata i isključenja. Malo više brzine i uigranosti je bilo na strani Bosne, što je doprinijelo da Bosna drži kontrolu utakmice u svojim rukama. Bilo je tu dosta dobrih poteza i majstorija dokazanih premijerligaških igrača.
Možda je Iskra pokazala malo i umora, jer je odigrala šest utakmica u doigravanju za Premijer ligu BiH. Nas kraju, zaslužna pobjeda RK Bosne, sa više golova od očekivanog”, izjavio je Seldin Rizvanović.

Rezultat utakmice Bosna – Iskra 43:31 (21:15). Kod RK Bosne odličan je bio golman Enes Sirčo, nezaustavljivo desno krilo Almir Osmanhodžić (postigao 11 golova), te Emir Omanović (dao 5) i Ermah Jamaković (4 gola).

Reprezenativac BiH Benjamin Čičkušić, mada ovaj put nije bio u svom najboljem izdanju, bio je i ovoga puta najbolji pojedinac u redovima RK Iskre (postigao 9 golova), Vokši Ivan je dodao 7, a Semir Zvekić 6 golova.

Finalna utakmica za prvo mjesto na turniru izmedju Čelika i Bosne igra se sutra u 19 sati, a za treće mjesto Iskra i Jajce igraju u 17 sati u Gradskoj areni Zenica, opet bez prisustva publike.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!