Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Gradskoj areni Zenica utakmicama za prvo mjesto (RK Čelik – RK Bosna Visoko) i treće mjesto (RK Jajce – RK Iskra) završen je tradicionalni, 6. po redu rukometni Turnir Zaim Kobilica.

U finalnoj utakmici RK Bosna nadigrala RK Čelik rezultatom 36:27 (poluvrijeme 19:14 za RK Bosnu)
Treće mjesto pripalo Iskri iz Bugojna koja je imala dosta muke da savlada RK Jajce (rezultat: 38:35 za Iskru)

Prvo mjesto pripalo je trećeplasiranoj ekipi Premijer lige BiH – RK Bosni, drugo RK Čeliku, treće RK Iskri Bugojno, a četvrto RK Jajcu.

Bosna je savladala Čelik rezultatom 36:27, dok je RK Iskra pobijedila RK Jajce. Igrač turnira je Almir Osmanhodžić (RK Bosna), najbolji strijelac Benjamin Čičkušić (RK Iskra, postigao 23 gola), a najbolji golman je Riad Polić (RK Čelik).

Utakmica za prvo mjesto, RK Čelik – RK Bosna

RK Čelik – RK Bosna 27:36 (poluvrijeme 14:19). Sedmerci; Čelik 8 (4), Bosna 4 (4). Isključenja: Čelik 2, Bosna 8 minuta.

RK ČELIK: Haris Muhić, Riad Polić, Ante Dragičević (1), Danijel Jurić (4), Faris Mrako (3), Slaven Šijaković (4), Admir Kišić (1), Adnan Sumbuljević, Mario Filipović (2), Jasmin Omerović (3), Mirza Dervenčič (2), Amel Omerspahić (1), Aldin Begagić (4), Mirsad Čelenka, Edin Gušić (1), Adi Mešinović (1), Ajan Šeketa, Dženan Hodžić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK BOSNA: Enes Sirčo, Kerim Čabaravdić (3), Almir Osmanhodžić, (6), Emir Omanović (3), Mahir Burić (1), Adnan Balta (3), Adnan Harmandić, Adnan Jamaković (2), Emrah Jamaković, Harun Babić (3), Hamza Kasravdić (1), Luka Karanović (3), Haris Buljina (6), Nedžad Imamagić (4), Eldin Travančić (1), Mirza Redža, Rijad Redžo, Sead Sirčo. Trener: Adnan Harmandić.

Utakmica RK Čelik-RK Bosna
Utakmica RK Čelik-RK Bosna, foto: Facebook

Odlična rukometna predstava u finalnoj utakmici turnira Zaim Kobilica u Zenici. RK Bosna (Visoko) je savladala domaću ekipu RK Čelika i zasluženo osvojila pobjednički pehar turnira.

Bila je to vrlo zanimljiva utakmica i prikazan je borben i dobar rukomet. Igrači Adnana Harmandića (Bosna Visoko) su igrali brže, manje su griješili i rezultat je pobjeda Bosne sa 9 golova razlike. Realnije bi možda bilo da je gol-razlika nešto manja, ali je u svakom slučaju RK Bosna u ovom trenutku za nijasnu bolji tim.

Nije slučajno da je Bosna trećeplasirana ekipa Premijer lige i učesnik evropskog Challenger cupa. Čeliku preostaje da do početka prvenstva naredne sedmice (26. septembra) koriguje tehničke greške, kojih je večeras bilo jako puno.

A griješili su svi: od najboljih, Slavena Šijakovića i Farisa Mrake do svih ostalih. Nedopustvo je i da se od 8 penala iskoristilo samo 4.

U timu Čelika pohvale ovoga puta zaslužuju Mario Filipović, Danijel Jurić, Jasmin Omerović i Ante Dragičević. Golmani Čelika Riad Polić, Haris Muhić i Dženan Hodžić postepeno popravljaju formu, tako da su u ovoj utakmci bili bolji nego u prethodnim.

Kod Bosne sjajni su bili nezaustavljivi Almir Osmanhodžić (postigao 6 golova), sjajni golman Enes Sirčo, Haris Buljina (sa 6 golova), te Nedžad Memagić (postigao 4 gola).

Rizvanović: Sve čestitke Bosni

Evo šta je o utakmici rekao trener Čelika Seldin Rizvanović.

“Iako smo u prijateljskoj utakmici sa Bosnom prije 10 dana igrali neriješeno 30:30, ovog puta je to bila druga priča. Očigledno da nas je moj kolega Adan Harmandić dobro izanalizirao. Primili smo previše laganih golova iz polukontre i brzog centra, a promašili smo 4 penala. Naš bivši golman Enes Sirčo nas dobro poznaje. Ipak je Bosna treća u domaćem prvenstvu i učesnik evropskog takmičenja. Drago mi je da je Mirza Dervenčić poslednje dvije utakmice igrao oko petnaestak minuta i jedva čekam kad će biti spreman za svih 60 minuta. Ne mogu reći da naši momci nisu imali motiva i da se nisu borili. Našu pravu formu mi ”štelimo” za početak prvenstva. Sve čestitke Bosni za prvo mjesto na turniru ali i mojim momcima, koji su ipak imali dosta dobrih poteza”, rekao je Rizvanović.

Harmandić: Besprijekorna organizacija turnira

Adnan Harmandić, trener Bosne je za naš portal izjavio:

”Čestitam mojim momcima na dobroj igri i pobjedi nad vrlo dobrim RK Čelikom, te na osvajanju naslova pobjednika turnira Zaim Kobilica. Naša pobjeda je potpuno zaslužena, mada je i Čelik imao svoje šanse. Ova utakmica nam je sjajan test pred početak takmičenja u Premijer ligi BiH i u Evropi. Zato hvala RK Čeliku što nam je to omogućio. Inače, čestitam domaćinima na besprijekornoj organizaciji turnira, bez ikakve i najmanje greške”, istakao je Harmandić.

RK Iskra treće a Jajce četvrto mjesto na turniru

Utakmica za treće mjesto RK Jajce – RK Iskra 35:38 (17:17)

Odlična utakmica između RK Jajca i RK Iskre Bugojno u borbi za treće mjesto rezultirala je pobjedom Iskre (rezultat 38:35 za Iskru) i osvanjem trećeg mjesta na turniru.

Rukometaši Jajca su odigrali odličnu utakmicu, vodili veliki dio utakmice i moglo se lako dogoditi da pobijede favorizovanu Iskru.

Ekipa RK Iskre iz Bugojna  u dogovoru
Ekipa RK Iskre iz Bugojna, foto: Facebook

Trener RK Jajca Benjamin Halaba je sjajno i znalački vodio svoju ekipu, dok se igrači nisu umorili i, zbog smanjenog rostera na kraju utakmice, pobjedu prepustili premijerligašu Iskri.

U ovoj utakmici Jajce je predvodio talentovani Admir Popaja koji je postigao 9 golova. Odmah do njega je uvijek pouzdani Miran Čović sa 7 postignutih golova, te Nerdin Vunić, koji je postigao 6 golova. Antonio Radić je u mrežu Iskre dodao 5 golova.

U Iskri je kao i uvijek odličan bio Benjamin Čičkušić, koji je postigao čak 14 golova. Ahmet Zukić je postigao 6, a Semir Zvekić i Nihad Šupić po 4 gola.

U ovoj utakmici Iskru je sa klupe vodio Amir Karadža, nakon što je Uprava Iskre, poslije izgubljene utakmice protiv Bosne iz Visokog prethodno veče, smijenila trenera kluba Bojana Unčanina.

Juniori RK Čelika su pomagali u organizaciji Turnira
Juniori RK Čelika su pomagali u organizaciji Turnira, foto: Facebook

Pehari pobjednicima Turnira

Nakon utakmice Čelik – Bosna uručeni su pehari:

  • Pobjednički pehar, za prvo mjesto – RK Bosni, Visoko,
  • Za drugo mjesto na turniru – RK Čeliku,
  • Za treće mjesto – RK Iskri.
  • Najbolji igrač turnira je Almir Osmanhodžić, iz Bosne Visoko,
  • Najbolji strijelac je Banjamin Čičkušić (Iskra Bugojno) sa 23 postignuta gola, a
  • Najbolji golman turnira je Riad Polić, golman Čelika iz Zenice.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!