Kupi karte za utakmice 062 599 630

Večeras je RK Čelik ostvario pobjedu protiv domaćina, kluba RK Kakanj iz Kaknja, i tako ostao neporažen u četiri kola koja je odigrao. Igrač utakmice je opet golman Riad Polić.

  • Četiri kola i četiri pobjede
  • Igrač utakmice Riad Polić

Utakmica petog kola Prve lige Fedaracije BiH – RK Kakanj – RK Čelik. Igrano u Sportskoj dvorani u Kaknju.
Gledalaca oko 100, od čega i veliki broj navijača iz Zenice koji su došli da bodre svoj tim.
Rezultat: 33:38 za RK Čelik (poluvrijeme 17:13 za Čelik).
Sudije: Nedim Lipa (Sarajevo) i Adnan Muhtarević (Živinice). Delegat Emir Konjičanin (Visoko).
Sedmerci: RK Kakanj 4 (3), RK Čelik 4 (4).
Isključenja: obje ekipe po 8 minuta.

RK KAKANJ: Admir Hadrović, Mevludin Ćehajić (9 odbrana), Adnan Čobo, Mehmed Dokić (1), Muamer Mehić, Ejub Demir (3), Tarik Kubat (2), Sulejman Bakić (4), Salih Delić (4), Tarik Balta (9), Haris Bračković (9), Rijad Zaimović (1), Ahmet Plasto, Erdan Ramić, Mehmed Spahić (3). Trener: Nedzad Zaimović.

RK ČELIK: Faris Mrako, Eldar Mehić (4), Kenan Musić (6) Ismar Kahrić, Adnan Begagić (2), Adnan Sumbuljević, Miran Čović, Jasmin Omerović (1), Danijel Jurić (1), Riad Polić (23 odbrana), Kenan Biogradlija (1), Admir Bjelopoljak (6),
Haris Muhić, Aldin Begagić (10), Muhamed Ajanović (5), Adi Pašalić (2). Trener: Seldin Rizvanović.

Nova tri boda

U četiri kola prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH Čelik je ostvario četiri ubjedljive pobjede. U petom kolu RK Čelik je, gostujući u Kaknju, ostvario zasluženo tri nova boda.

Čelik je vodio tokom čitave utakmice, u nekim momentima i po desetak golova razlike, a ekipa RK Kaknja se žestoko borila svih 60 minuta, ponekad čak i nedozvoljenim sredstvima (gdje su žrtve udaraca domaćih igrača u stomak bili krilo Jasmin Omerovic i, u ruku Faris Mrako).

U ekipi domaćina su se posebno istakli novoangažovani igrači koji su tek nedavno registrovani za RK Kakanj – bekovi Haris Braćković i Tarik Balta, koji su postigli više od polovine datih golova za RK Kakanj (po devet). Sve u svemu, ocjena je da će se malo koja ekipa naigrati u Kaknju i eventualno odnijeti bodove sa ”vrućeg” kakanjskog terena.

Igrač utakmice ponovo golman Polić

Igrač utakmice je i ovoga puta je bio golman RK Čelika Riad Polić, koji je imao čak 23 obrane i bio glavna prepreka kakanjskoj ekipi za postizanje boljeg rezultata u ovoj utakmici, od onog postignutog (5 golova razlike za RK Čelik). Istovremeno je golman Kaknja, Mahmut Ćehajić imao samo 9 odbrana.

Pored Polića, koji je bio najbolji igrač utakmice i prethodne subote protiv tešanjske Bosne, valja istaći doajena Aldina Begagića, koji je sa 10 golova golgeter ove utakmice (od čega 4 gola iz penala). Kenan Muslić i Admir Bjelopoljak postigli su po 6 golova za RK Čelik, a Muhamed Ajanović je dodao 5 zgoditaka.

U narednom šestom kolu RK Čelik je u subotu 27. oktobra domaćin RK Lukavcu, gdje ”crno-crveni” idu u borbu za nova tri boda na putu ka tituli prvaka i plasmanu u Premijer ligu BiH.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!