Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sigurna i ubjedljiva pobjeda RK Čelika u drugom kolu Prve lige FBiH, ovoga puta u gostima protiv mlade i talentovane ekipe RK Krajine u Cazinu.

  • RK Krajina – RK Čelik 27:37 (13:18)
  • Pobjeda Čelika sa krila – Omerović i Mehić postigli 19 golova
  • U sljedećem kolu RK Čelik pauzira, pa će obaviti ”mini pripreme”

Utakmica drugog kola Prve lige Federacije BiH. Igrano u Sportskoj dvorani u Cazinu.
Rezultat: 37:27 za RK Čelik (poluvrijeme 18:13 za crveno-crne). Gledalaca oko 200.
Sudije Elvir Hasić i Adnan Nurić (Gračanica).
Delegat: Zahid Mehagić (Cazin).
Sedmerci: Krajina 2, Čelik 2.
Isključenja. Cazin 6, a Čelik 2 minuta.

RK KRAJINA: Arman Rekić, Tarik Šakonjić, Amar Omanović, Tarik Adilović, Smail Beganović, Haris Jušić (1), Smail Dautović (7), Mirnes Rekić (2), Alen Durić (14), Arman Avdagić, Sedin Mehić, Amar Buljić, Taib Mahmutović (1), Irhan Beganović, Anel Kapić i Edis Beganović (1). Trener: Emir Dautović.

RK ČELIK: Faris Mrako (2), Eldar Mehić (8), Kenan Muslić, Ismar Kahrić (4), Adnan Begagić (4), Miran Čović (2), Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić (2), Riad Polić (9 odbrana), Kenan Biogradlija, Admir Bjelopoljak (2), Haris Muhić (6 odbrana), Aldin Begagić (1), Muhamed Ajanović (1), Jasmin Omerović Cico (11). Trener: Seldin Rizvanović.

Učešće svih igrača tokom utakmice

Sigurna i ubjedljiva pobjeda RK Čelika u drugom kolu Prve lige FBiH, ovoga puta u gostima protiv mlade i talentovane ekipe RK Krajine u Cazinu. I ovoga puta u igri RK Čelika je sudjelovala cijela ekipa, svih 15 igrača (Adi Pašalić nije putovao u Cazin zbog temperature i bolesti prije poslaska ekipe u Cazin). Ovoga puta trener Rizvanović se odlučio na igru preko krila, gdje su Omerović i Mehić iz minuta u minutu ”trpali” golove u mrežu domaćina – Omerović je postigao 11, a Mehić 8 golova i, da ih Rizvanović nije ranije povukao iz igre, bilo bi tu još mnogo više golova u mreži RK Krajine.

U slajderu ispod su mladi i uspješni igrači utakmice:

Ekipa RK Krajine mlada i solidna. Iznenadila je goste samo u prvih 4 minuta, kada je nakon četiri greške igrača Čelika domaćin poveo sa 4:0! Bio je to kratak šok za ekipu RK Čelika, koji je trajao samo do 12. minute, kada je rezultat bio već 7:5 za RK Čelik. U ekipi domaćina briljirao je mladi Alen Durić, koji je golmanima RK Čelika Poliću i Muhiću zabio čak 14 golova!
Od dvanaeste minute do kraja utakmice rezutat je u korist RK Čelika stalno rastao, a u pojedinim trenucima je iznosio i 15 golova razlike. Ipak, krajnji rezultat je bio 37:27 za gostujuću ekipu i zaslužena pobjeda RK Čelika.

Igrači Čelika pokazali dobru formu

U ekipi Čelika, pored već pomenutih Jasmina Omerovića Cice i Eldara Mehića, istakli su se Faris Mrako, Kenan Muslić i mladi sedamnaestogodišnjii Ismar Kahrić. Posebno raduje da u punu formu ulazi sjajni Faris Mrako i da je Kahrić, za kratko vrijeme koliko je bio u igri prezentirao svoj raskošni talenat, snagu i volju.

U idućem kolu RK Čelik je slobodan, a trener Čelika Rizvanović će period narednih 14 dana iskoristiti za ”mini pripreme”, sa treninzima dva puta dnevno kako bi se spremnost ekipe u ostvarenju cilja – Premijer liga BiH digla na još veći nivo. Radiće se u teretani i Gradskoj areni.

”Ovo što smo pokazali u prva dva prvenstvena kola je solidno, ali može to i mora biti još mnogo bolje”, kaže trener Rizvanović. ”Zato se Stručni štab ekipe odlučio za ove nove ”mini pripreme”, nakon čega očekujem još bolju igru naše ekipe, najprije protiv RK Bosne Tešanj, a zatim RK Kaknja i dalje.”

Utakmica protiv RK Bosne (Tešanj) igra se u Zenici 13. oktobra. Pozivamo prijatelje rukometa i RK Čelika da do tada obezbijede godišnje ulaznice za sve utakmice, ali i da upišu svoju djecu u BESPLATNU ŠKOLU RUKOMETA ČELIKA.
Kontakt telefoni 062 599 630 (Nedim Šehić) i 065 707 125 (Bojan Tepić).

BUDIMO SVI ČELIK – poručuju iz Uprave RK Čelika!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!